U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


Geschiedenis

Volleybalvereniging Haaften Kwiek is opgericht op 12 september 1967. De vereniging is ontstaan door een groep enthousiaste leden van de gymnastiekvereniging. Destijds werd er tijdens de gymuren veelvuldig gevolleybald en daardoor ontstond het idee om met een groep mensen te gaan volleyballen.
Eerst werd er onderling gespeeld, maar toen dit vastere vormen kreeg is besloten om een vereniging op te richten. Op 12 september 1967 werden onze eerste statuten bij de notaris vastgelegd.

In het begin werd er gespeeld in de recreantencompetitie in het MaasWaalBetuwe district, later is dat de reguliere competitie geworden in het toenmalige district 17 van de Nederlandse Volleybal Bond. Lange tijd behoorden wij toe aan de regio Zuid-West van genoemde bond en sinds enkele seizoenen spelen de teams van Haaften Kwiek hun wedstrijden in de regio Zuid.

Inmiddels zijn we bijna 50 jaar verder en hebben de sport en onze vereniging veel veranderingen doorgemaakt. Zo is er in de loop van de jaren in enkele accomodaties gespeeld. Het grootste deel van het bestaan heeft Haaften Kwiek haar wedstrijden afgewerkt in de sportzaal aan de Brouwerskamp, ruim dertig jaar. Sinds 2014 spelen we de wedstrijden in het nieuw gebouwde multiculturele centrum “de Burcht van Haeften”, gelegen aan het Vredeplein te Haaften.

In de loop van de jaren zijn ook onze tenues verschillende malen van kleur veranderd. In het begin speelden Haaften in gele shirts. Na verloop van tijd is de kleur via oranje,turqoise en wit/groen uitgekomen op de huidige kleurstelling, namelijk groene shirts en zwarte broekjes.

 

 

 

50 jaar bestaan Haaften Kwiek.

 

 

  Aria van Kerkhof benoemd tot erelid van de vereniging Haaften Kwiek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?