U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


 

=============================================================================================================

10-10-20 Heren 1:

ONGESLAGEN REEKS HOUDT AAN!
 
10 oktober 2021, een bijzondere dag in de geschiedenis van het Haaftens volleybal. Geen uitverkochte Burcht, geen laaiend enthousiaste menigte, de Burcht ligt er kil en verlaten bij. Ook voor mij als superfan van H1 kan geen uitzondering gemaakt worden en mag ik de wedstrijd niet bijwonen. Hoe moet de verslaglegging dan plaats vinden, heel Haaften en omstreken wilt natuurlijk wel weten hoe de lange mannen presteren. Gelukkig heeft het bestuur van de Burcht een oplossing gevonden. Zaterdag is de Burcht van Haaften Media Group (BHMG) live gegaan. Vanuit alle hoeken in de zaal zijn camera's opgesteld om live verslag te kunnen doen van de wedstrijd tussen onze jongens en VCN uit Capelle aan den IJssel. Het promo team van BHMG heeft een heuse propagandamachine aan het werk gezet om zoveel mogelijk fans te informeren over het feit dat de wedstrijd toch live gevolgd kan worden. Er is geflyerd, in de lokale krant 'Het Kontakt' geadverteerd en natuurlijk reclame gemaakt in 'De Kwiekse Kwek'. Lekker thuis voor de buis met een zak chips en tobvolleybal kijken. 
 
Bij het inspelen blijkt dat deze nieuwe entourage toch indruk maakt op, de wereldberoemde sterren in Haaften, van H1. Iets of wat ongemakkelijk door alle media aandacht beginnen zij met inspelen. Misschien moet Nimir benaderd worden voor een lesje mediatraining? Maar Haaften zou Haaften niet zijn als ze dit niet al na 30 seconden van zich af weten te schudden. Het ziet er als vanouds uit, lekker ballen, vooral ongecoördineerd en chaotisch. Ja, ze zijn weer helemaal in hun element en een geoefend oog ziet dat de mannen er klaar voor zijn. De eerste set gaat van start onder de bezielende leiding van Gijsbert Wiggelinkhuizen, de oud libero van H1. Dat is wat anders dan de oude libero van H1. Bij Eurosport waar de wedstrijd wordt uitgezonden is de spanning om te snijden, wat doet dit met de kijkcijfers? Er is toch een zucht van verlichting als de teller om 19:00 blijft oplopen. Ja hoor de trouwe fans zijn ingetuned om de wedstrijd te aanschouwen. Een dag later blijkt uit de kijkcijfers dat dit een waar kijkcijferkanon is:
  1. Wie is de mol? 2,7 miljoen kijkers
  2. Haaften - VCN  2,4 miljoen kijkers
  3. 20 uur journaal 2,3 miljoen kijkers
En dan zou u denken dat dit de mannen positief stemt. 2,4 miljoen kijkers! Maar onze mannen doen enkel en alleen mee om de winst en zijn dus geen eerste geworden. Wie is de mol heeft er echter wel concurrentie bij. Na de wedstrijd is er spoedberaad geweest over hoe dit aan te pakken. Creatief en strijdbaar als onze heren zijn is er gelijk een plan de campagne opgesteld. Aanstaande maandag zijn de eerste gesprekken met John de Mol, ja inderdaad die andere mol. En zoals elk goed bewaard geheim is het strijdplan uitgelekt en heb ik hier de hand op weten te leggen. Naar het schijnt gaan de jongens van Volleybal Inside voorafgaand aan VI, 30 minuten om tafel om een kraakheldere en objectieve analyse over afgelopen zaterdag te doen. Ik hoor het u denken: wie heeft welke rol? De verwachting is toch als volgt. De rol van Wilfred wordt ingevuld door Leen, een voor de hand liggende keus om een spelverdeler als aangever van de gesprekspunten in te zetten. De rol van Rene als megatalent maar toch in de aard wat lui, kan maar door een iemand worden ingevuld: Jasper! Dan blijft natuurlijk de rol van Johan als beroepsazijnzeiker over en die kan natuurlijk alleen worden ingevuld door de aanvoerder, die heeft ook altijd wel wat te zeiken. Mocht dit een goed concept blijven dan verwachten we op termijn ook vervangers voor Hansie Hansie, Wim, Valentijn en Jan. Er wordt intern nog gekeken wie deze rollen gaan inkleden. 
 
Terug naar de wedstrijd dan, er is ook nog gespeeld. De heren zijn in de eerste set sterk van start gegaan, iets wat dit seizoen een terugkerend fenomeen blijkt. Vorig jaar hadden de heren daar altijd toch wel een set voor nodig, maar nu staan ze er gelijk. Hier heeft de trainer goed werk verricht! Al snel blijkt VCN een solide, doorgewinterde tegenstander die verdedigend veel heeft maar aanvallend ook goed uit de voeten kan. Waar zij echter geen rekening mee hebben gehouden is de in topvorm verkerende Ruben 'Boom Boom' Weck, die zijn naam eer aan doet. Hij slaat er lustig op los en ontwricht hiermee de tegenstander. Een set die gelijk opgaat, maar aan het einde wordt binnen geharkt door onze jongens, 25-22. Het tv-debuut met de setwinst is een feit, op naar de overwinning. 
In de tweede set is er een herhaling van zetten en laat Leen van zich horen als servicekanon. Hij zet de spelers van VCN goed onder druk en die hebben geen 'passend' antwoord. In deze set blijkt dat Ruben het wel bij harde, doffe dreunen moet houden en niet moet gaan prikken. Schoenmaker houdt u bij u leest! De libero van Haaften is scherp vandaag, de servicepass ligt uitstekend en verdedigend zit hij er goed bij. Geen wonder dat de middenmannen naar de bank worden verwezen voor drie posities. 25-23. Onze jongens denken dan dat de buit binnen is en de derde set wordt er slordig gespeeld, koren op de molen van VCN want die geven zich zeker nog niet gewonnen. De set resulteert in een verlies van 16-25, dit belooft wel vuurwerk voor analyse tijdens Volleybal Inside! De vierde set geven de mannen wederom voldoende input voor een grondige analyse en ik zal geen gras voor de voeten van de analisten wegmaaien, een teleurstellende set, 17-25. 
Een vijfsetter moet de beslissing gaan forceren. Leen begint wederom met een sterke service en zet VCN hier gelijk mee onder druk. Ook Jasper is 'On fire' en pept het team op. Hier weten de mannen wel raad mee, zij hebben immers voor hetere vuren gestaan. De strijdlust spat er vanaf en de heren van VCN zijn duidelijk geïrriteerd, hetgeen hun spel niet ten goede komt. De mannen maken korte metten met VCN, 15-8. Gezien het gemak waarmee de laatste set wordt gewonnen, heb ik toch het vermoeden dat de mannen de derde en vierde set de spanning hebben laten oplopen voor de kijkers thuis, alles voor de kijkcijfers! Te doen gebruikelijk wordt een overwinning afgesloten met bier en frikadellen (een verlieswedstrijd trouwens ook), maar gezien de omstandigheden is dat niet mogelijk. 
 
Keep you posted!
 
-XOXO- Superfan H1
==============================================================================================================

3-10-2020 Dames 1:

Niet lullen maar poetsen…

 

Haaften Kwiek DS1 - RVC/Libanon ’50 DS4

Daar was hij dan. Onze eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Waar normaal gesproken de tribune te klein is om het publiek op te vangen, was hij nu he-le-maal leeg. Afgezet met tafels zelfs. Helaas noodzakelijk gezien de laatste COVID-19 ontwikkelingen. Blij dat wij nog wél mogen sporten! 

Ondanks het gemis van het publiek ervaarden we allemaal het euforische gevoel van vorige week nog. We stonden na die wedstrijd op plaats 6 in de ranglijst. Prima plekje, daar tekenen we voor. Of nou ja, voorlopig zijn we hier tevreden mee. Ook was onze Anouk jarig. Wat een feest als je op je verjaardag een lekker potje mag volleyballen, niet? Helaas kon het achteraf niet gevierd worden met bier, wijn en champagne. Misschien maar goed ook? Onze tegenstander, het Rotterdamse RVC/Libanon ’50 stond echter 2e in de ranglijst. We zijn nog maar aan de start van het seizoen, maar toen we ze zagen inspelen, zagen we dat ze niet voor niets al 2e stonden. We lieten ons verder niet afleiden en zorgden dat we warm werden voor de wedstrijd. Nog even klappen naar elkaar en let the game begin.

We begonnen niet heel sterk. Oei, dat was even anders dan vorige week. De dames van RVC/Libanon’50 waren duidelijk langer bij elkaar dan wij. Het team zat goed in elkaar en elke speelster wist haar taak goed te vervullen. De ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit was sterk aanwezig. We waren duidelijk onder de indruk en verspilden onze punten vooral zelf. De aanval werd nauwelijks afgemaakt, we waren niet te zuinig met servicefouten en de pass goed brengen bleek soms ook erg uitdagend. Uiteindelijk hebben we toch wat punten bij elkaar gesprokkeld en werd het 14-25.

Nu moest het toch wel iets beter. We begonnen uiteraard weer met de teller op 0. We mochten laten zien dat we ons konden herpakken. Helaas bleken we nog verslagen te zijn van de vorige set. Er moest iets gebeuren. Een wissel: Fleur ging erin voor Linda. Het ging gelukkig even wat beter, maar tevergeefs. 9-25. Om te huilen wel.

In de derde set werd alles even overhoop gegooid door onze trainer/coach. Het voordeel van een leger aan dames, dan kun je ook echt iets anders proberen. We speelden gelukkig beter dan we deden in de tweede set. Eindstand 15-25. Alsnog niet best, maar onze beste set! De vierde set leken we geen zin meer te hebben. Trainer/coach zei dat hij ons teamgevoel van vorige week miste. Waar was de wil om voor elkaar te vechten? Om eruit te halen wat erin zit? Dit gevoel misten we inderdaad duidelijk tot het einde van de wedstrijd. De vierde set eindigden we hetzelfde als de tweede set. Maar, een lichtpuntje: Danique maakte haar debuut na haar oogoperatie. Op een scherp seizoen verder!

Dus, om onze wedstrijd even kort samen te vatten en om verder commentaar voor te zijn: dramatisch. Maar ach, als de Rotterdammers 2e blijven dit seizoen is er niet veel aan de hand. Laat de rest dan maar komen. A.s. vrijdag 9 oktober spelen we tegen Sliedrecht Sport DS7. Deze dames staan 1 plekje onder ons met 1 punt minder. Hopelijk kunnen we vrijdag wat uitlopen. Wens ons succes, want ons aanmoedigen gaat helaas niet lukken. We gaan ervoor!

X

De Groene Leeuwinnen

==============================================================================================================

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?