U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


 

==============================================================================================================

19-3-22    Dames 1

Het was al wel een tijdje geleden dat de dames een wedstrijd hebben kunnen winnen in deze zware klasse, maar zaterdag lieten ze zich van hun beste kant zien!

En nog wel in een uitwedstrijd, tegen VCN, die 1 plaatsje boven hun staan, dus een belangrijke wedstrijd om aan te haken.

Ze begonnen gelijke goed aan de wedstrijd en de 1e tik werd gelijk uitgedeeld, de 1e set werd met 19-25 gewonnen! Daarna ging het gelijk op en heen en weer. De 2e set werd door VCN gewonnen met 25-17, set 3 weer door Haaften met 19-25. De 4e set had een bloedstollend einde met helaas een nipte overwinning van VCN met 25-23. Maar toen kwam he top de beslissende 5e set aan. Natuurlijk veel spanning aan beide kanten, maar de vechtlust van onze Leeuwinnen kwam weer boven en er werd prachtig winnen afgesloten met een 12-15 overwinning. Dat betekende dus een prachtige overwinning van 2-3!!!!

GEFELICITEERD dames!!!!

============================================================================================================

12-2-22    Heren 1

Heren 1 nog ongeslagen in 2022!!!

Dat is een mooie kop om mee te beginnen hè!! Na vorige wedstrijd al aardig gestunt te hebben met een overwinning tegen de nummer 4, moesten ze nu tegen de nummer 6 Sliedrecht Sport. Traditie getrouw maken ze er in de 1e set gelijk een hele spannende én winnende set van met 25-23.

Daarna gaat het om en om, de 2e set gaat naar Sliedrecht, de 3e set naar Haften en de 4e weer naar Sliedrecht. Zouden ze dat afgesproken hebben omdat ze zo lang mogelijk wilde volleyballen óf omdat in de 5e set ongekende krachten boven komen....?

Want ook dit keer gebeurt het weer...... de 5e set wordt met maar liefst 15-2 verpletterend gewonnen!! De aansluiting met nr. 10 is gevonden. Volgende week tegen de huidige nr. 4 VCN graag weer hetzelfde concept mannen, GO FOR IT!!!!

 ============================================================================================================

29-1-22  Heren 1

En weer kunnen we beginnen met het woord "eindelijk".

Eindelijk kon en mocht er weer gevolleybald worden!! De aftrap was voor onze lange mannen en het was gelijk niet de makkelijkste. Ze moesten tegen de nummer 4 Volley Zuid, een hele opgave dus.

Het was ook een hele klus, maar..... na 5 werkelijk zinderend spannende sets, kwam Haaften Kwiek toch met 3-2 als winnaar uit de strijd.

De setstanden waren:  27-25 (al een lekker begin!), 25-22, 22-25, 19-25, dan denk je oh jee, het gaat mis, maar dan ken je 'onze jongens' nog niet, want er werd een geweldig slotoffensief eruit gegooid en de 5e set werd prachtig gewonnen met 15-12.

GEFELICITEERD mannen!!!!!

 =============================================================================================================

18-9-21 Heren 1:

Hooggespannen verwachtingen!

 

Lieve volleybalvrienden, fans van Haaften Kwiek,

Eindelijk! Na een periode van bijna een jaar wordt er weer volleybal gespeeld in onze Burcht. In de afgelopen periode is er veel gespeculeerd over het niveau van onze lange mannen. Zijn ze wel op tijd wedstrijdfit of zit er hier en daar nog een coronakilootje aan? Heeft het gebrek aan trainingen en wedstrijd impact op het hoge niveau wat we van de mannen gewend zijn? Is talent alleen genoeg om te overleven in de eerste klasse? Een hoop vragen waar we hopelijk vandaag antwoord op gaan krijgen. En als ik om me heen kijk ben ik niet de enige die gespannen is voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Het publiek oogt nerveus, geen spreekkoren, geen uitbundige menigte, maar een doodse stilte voor hetgeen wat komen gaat.

En daar zijn ze dan! Onder luid gejoel van het publiek bestormen de heren het veld! Wat een enthousiasme, wat een energie. Het lijkt erop alsof ze hier al 11 maanden op gewacht hebben en dat alle frustratie van afgelopen periode hier gebot viert gaat worden op de tegenstander. En wat schetst mijn verbazing, de mannen vliegen over het veld met de lichte tred van een jonge hinde. Blijkbaar is er in de afgelopen periode veel getraind op het staan op de voorvoeten. Een scherpte bij het inspelen die we nog nooit eerder hebben meegemaakt bij de heren van Haaften. Laten we niet hopen dat ze hun kruit al verschieten bij het inspelen.

 De scheids neemt haar positie in en de mannen komen het veld op. Nog steeds energiek, scherp, een duidelijk doel voor ogen: slopen die tegenstander! Dat is de mindset die we graag zien bij het aantreden op het veld. In de basis staan vandaag: Leen, Mart, Dennis, Willy, Jasper en Ruben. En de bank wordt warm gehouden door Robbert en nieuwkomer Martijn. Hij is dit jaar in de selectie opgenomen en is zichtbaar gereed om zijn opwachting te maken bij H1. Het fluitsignaal klinkt weer vertrouwd door de zaal en we zijn begonnen. Het gaat er gelijk fanatiek aan toe en de mannen geven een duidelijk boodschap af: hier valt niets te halen voor WIK vandaag. Er wordt goed verdedigd en het staan op de voortenen werpt meteen zijn vruchten af. De mannen staan op scherp en verdedigen elke bal. Al bij een stand van 15-8 begint de tegenstander moedeloos te kijken. Het blok staat als een huis en de aanvallen variërend tussen een Spike speed van 100 tot 120 km/u! Het publiek begint te ontspannen en kijkt geamuseerd toe! Haaften! De set wordt vrij simpel met 25-17  binnen gehaald.

In de tweede set maakt Martijn zijn debuut in het eerste van Haaften. De scouts van alle grote clubs die na afgelopen seizoen duidelijk geïnteresseerd zijn in wat er bij Haaften allemaal gebeurd, gaan op het puntje van hun stoel zitten. De mannen gaan weer voortvarend te werk en lopen al snel uit als gevolg van harde aanvallen en goed verdedigend werk. Martijn heeft al snel zijn plek gevonden in het team en weet uitstekend mee te komen. Mart heeft in de zomer duidelijk gewerkt aan zijn snelheid en veegt iedere bal van de vloer. Blokkend staat het nog steeds als een huis en de tegenstander gaat het proberen met prikballen. Maar daar trappen onze jongens dus mooi niet in. Een aantal mooie rally’s en aan het eind wordt het zowaar nog spannend. Maar bij de Big Points aangekomen blijkt Haaften nog over een versnelling extra te beschikken en geeft even gas. 25-22 en het staan in no time 2-0. Dit ziet er veel belovend uit. De derde set is niet veel anders en wordt ook vrij simpel met 25-18 gewonnen, waarbij nog wel even vermeld moet worden dat Jasper met gevaar voor eigen leven, succesvol, een bal terughaalt uit een bijna onmogelijke positie en hierbij de bank finaal omver loopt. Hulde!

De vierde set staan de mannen veel te ontspannen op het veld, we zijn er al. Ze gaan er zelf al in geloven en dat moet je nou net niet doen. Hier heeft WIK op zitten wachten, de scherpte is er even af en ze slaan gelijk toe. De mannen kijken direct tegen een achterstand van 7 punten aan en die weten ze in de set niet meer te repareren. Wat zonde! Hoogmoed komt voor de val, dat is wel duidelijk. Hier laten de mannen toch een puntje liggen. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. 3-1 winst na ruim een jaar en de ongeslagen reeks in Haaften duurt voort! Hier zijn kampioenen in de maak! En een winnend concept moet je nooit veranderen, dus na de wedstrijd is er bier en frikandellen!! Het bleef nog lang onrustig in Haaften…

Keep you posted!

-XOXO- Superfan H1

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?