U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


Zaterdag 8 december:

Wedstrijd:  Haaften Kwiek D1  -  SNA D2   (4-0)

De een na laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018. Thuis spelen is altijd fijn na een serie van drie wedstrijden waarin steeds een set of twee sets verspeeld werden. De ongeslagen status is nog steeds aanwezig en ook nu moest dat gehandhaafd worden tegen een team dat al sets had afgesnoept van onze directe concurrentie.  Het team van SNA had een set van VEDO gepakt en zelfs twee van Meerkerk. Het is gewoon ook een goed team. Waakzaamheid was geboden, met als opdracht om te spelen vanuit onze eigen kracht en in positie blijven. Uit scoutwerk van mij was gebleken dat de dames van SNA graag de bal achterin het veld wilden spelen. De trainingen van afgelopen week waren dan ook vooral positietrainingen en het spelen van de bal van achteruit. Dat pakte in deze wedstrijd goed uit. We stonden goed, hielden onze posities en konden daardoor de bal goed bij onze spelverdelers krijgen. Door uitstekend spel van Anouk in de eerste twee sets wisten de middenblokkeerders van SNA niet waar ze moesten blokken. Het team van SNA was taai en ze stonden ook veel op de goede posities waardoor er meer gevarieerd moest worden. Laat ze maar lopen was het credo waarmee de dames van Haaften na de eerste time-out van SNA mee het veld in werden gestuurd. Erg mooi om te zien dat de spelers het goed op pakten en de verdedigers van SNA veel lieten lopen waardoor ze niet meer zelf tot een aanval kwamen. Het werd daardoor een makkelijke eerste set. De kunst is dan om de tweede set ook weer fris en fruitig, maar vooral scherp te beginnen. Good old Astrid kwam in het veld en zorgde voor het nieuwe elan. Iedereen bleef zoals was getraind in posities, verrichte keurig haar taken en voerden de variatie in de aanval uit die gewenst was. Ook nu weer een gemakkelijke set.

De derde set wordt dan als lastig gezien in het volleybal. Het gaat soepel in de eerste twee sets waardoor gemakzucht in het team sluipt. Beetje dollen onderling, altijd leuk, maar op de juiste momenten scherp zijn. Anne had genoeg uitgerust tijdens de vakantie dus die ging de aanvallers aan het werk zetten. Met wat aanwijzingen over de aanloop en de slag op de bal tijdens de aanloop, liepen we vrij makkelijk van de tegenstander weg. De gehele wedstrijd hadden we goede servicedruk, waren we scherp aan het net en beleven we in positie staan in het achterveld waardoor SNA nauwelijks aan scoren toe kwam. Het publiek was er stil van en dat had ook een weerslag op het team. We moesten de punten blijven vieren, enthousiasme er in houden om elkaar scherp te houden. Dat lukte behoorlijk ook al was het soms lastig om echt blij te zijn met een gewonnen punt omdat het zo rustig en stabiel ging tijdens de wedstrijd. Niemand maakte een echte fout, iedereen werkte er voor en kon scoren door een prachtige pass te geven of de bal op de juiste plek te slaan of te plaatsen. Voor het publiek misschien een saaie wedstrijd, maar voor ons een prima partij om te tonen dat we als team enorm gegroeid zijn. We spelen vanuit een positie, vanuit een gedachte en we kunnen goed de opdrachten uitvoeren waarin de spelers ook de vrijheid hebben om vanuit hun gevoel en enthousiasme de ballen op hun manier te slaan.

We hebben zeer solide en goed gespeeld. De tegenstander is een goed team, met een goede paser-loper met veel ervaring, maar de druk van ons was net even te groot en we maakten geen fouten. Ondanks het sterke team dat we tegen hadden, konden we ons eigen spel spelen en bleven we rustig punt voor punt spelen.

Het mooiste compliment komt van de meest ervaren speelster van SNA die na de wedstrijd die tegen mij als coach van Haaften zei, dat we een geweldig leuk team hebben met spelers die allemaal iets extra’s kunnen brengen en waarin een goede mix van ervaring en jeugdig enthousiasme zit. Anders dan andere teams waar ze tegen gespeeld hebben, waren wij echt een team met gelijkwaardige spelers die allemaal voor elkaar willen werken. Ik was er super blij mee en trots op.

Aanstaande vrijdag de laatste wedstrijd van 2018, uit tegen de dames van Sliedrecht. We hebben 5 punten voorsprong op de nummer 2 en 6  punten op de nummer 3. We kunnen dus na de eerste helft van de competitie aan kop eindigen. Het is komende vrijdag in Sliedrecht al vroeg dat we moeten spelen, namelijk om 19:15 uur, , maar je kunt daar van te voren ook even een broodje eten in de kantine dus we zien jullie graag op de tribune. We willen tenslotte met ons publiek na afloop van de wedstrijd vieren dat we HERBTSMEISTER zijn geworden, tenminste daar ga ik van uit.

 

Hé...…. wie is daar in het veld, een hooligan, een fan of is het onze enthousiaste trainer John?

 

 

 

 

 

En weer viel er een feestje te vieren!!                                       Dames 1 bedankt het publiek na een mooie 4-0                                                                                                                  overwinning. Ze staan weer 5 punten los van de                                                                                                                nr. 2 Meerkerk.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:   Haaften Kwiek H3  -  Podarwic H2   (0-4)

Zaterdag 8 December, op deze stormachtige dag trad La Squadra in eigen huis aan tegen Podarwic. La Squadra speelde vandaag zowaar weer eens in de volledige bezetting. Het scheelde overigens niet zo veel want op weg naar de burcht kreeg de Bommelse Libero zoveel tegenwind dat hij bijna was weggewaaid!

In de 1e set was het duidelijk dat La Squadra nog niet wakker was want de eerste acht punten gingen allemaal naar Podarwic. Na acht verloren punten besloot La Squadra maar eens te gaan spelen. Het ging vanaf dat moment aardig gelijk op maar het gaatje was al geslagen en kon niet meer gedicht worden… Het werd 13-25

In de 2e set begon La Squadra scherp en pakte het meteen een 5-2 voorsprong. Daarna begon Podarwic tegen te stribbelen en kakte het weer iets in bij La Squadra. Podarwic kwam langszij en bleef de rest van de set iets voor La Squadra. La Squadra kon wel redelijk bijblijven maar geen aanvallende druk creëren en zodoende ook geen vuist maken… het werd 16-2

In set 3 was er hetzelfde beeld als in set 2. La Squadra kon wel bijblijven maar niet lekker in het spel komen en dus geen vuist maken. Het bijblijven ging best lekker want La Squadra maakte in deze set gewoon wel 19 punten! Het werd dus 19-25

Degenen die op dit moment dachten dat ze het slechtste van deze wedstrijd wel gezien hadden hebben geleerd dat je dat bij La Squadra nooit moet denken. De 4e en laatste set sloeg namelijk alles. Dit was zo’n typische set waarin je beter kunt opschrijven wat er wel goed ging want dan ben je veel sneller klaar. Passes gingen alle kanten op behalve de goede, aanvallen gingen (bijna) allemaal fout en services gingen mis. Het was zelfs zo erg dat Podarwic kon gaan freestylen en La Squadra compleet in zijn hemd zette… Het werd uiteindelijk 6-25….

We gaan deze wedstrijd heel snel vergeten en ervoor zorgen dat we er volgende week weer staan.

La Squadra

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek H1  -  Sliedrecht Sport H6   (0-4)

GEEN PUNTEN, WEL DE COMPLIMENTEN!
Gisteren stond de wedstrijd Haaften vs. Sliedrecht op het programma. Een tegenstander uit de top drie en dat is een garantie voor spektakel. Ons geliefde H1 weet namelijk tegen de top altijd wat extra motivatie en talent ten tonele te brengen. En zo ook gisteren weer, een enerverende wedstrijd om naar te kijken. Het is sinds de start van het seizoen nog niet gebeurd dat Haaften op volle sterkte aan de wedstrijd is verschenen. Op William 'de sloopkogel' Macleane na was het team compleet. De clubarts kwam gisteren met goed nieuws hierover, zoals het er nu naar uit ziet laat de rentree van William niet lang meer op  zich wachten. Dit als gevolg van een intensief hersteltraject met veel klustherapie.
 
In de eerste set valt de keuze van de aanvoerder op volgende zes: Leen, Jasper, Mart, Arian, Robert en Dennis. Ja u ziet het goed, Arian op de diagonaal en Mart op het midden. Een beproefd concept vanuit de vorige wedstrijd, is dit een opmaat naar een wisseling van de wacht? Gaat Arian echt zijn positie op het midden verlaten? Of is hij conditioneel niet meer in staat om het aan te lopen? Ook op de persconferentie wordt hier geen duidelijkheid over gegeven, dan toch een tactisch besluit? De conditie kan nooit het probleem zijn gezien het trainingskamp dat in het voorjaar gehouden is, daar plukken de mannen nog steeds de vruchten van. De heren ogen scherp en zo starten ze de wedstrijd dan ook. Er wordt goed verdedigd en lekker aangevallen. Onze jongens kunnen goed mee met Sliedrecht en maken ze het moeilijk. Helaas niet moeilijk genoeg en dat resulteert in 21-25.

 

De tweede set een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Robert voor Robbert en daar gaan ze opnieuw de wei in. Gebrand want in de eerste set is gebleken dat er zeker wat te halen valt. Een heus spektakel in de tweede set. Hier laten de lange mannen zien thuis te horen in de eerste klasse, geen twijfel over mogelijk. En daar is dan het moment om dit te verzilveren, setpoint 25-24! Sliedrecht terug naar 25-25, vervolgens 26-26 en 27-27 maar dan weet Sliedrecht twee punten op rij te maken, zonde! Hier hadden de mannen het verdiend om een punt te pakken. Ook laten de heren in deze set zien dat ze het hoofd koel houden en dat de focus ligt op het eigen spel. Dat in tegenstelling tot de tegenstander die de strijd aangaan met de scheids en dat is iets wat je in Haaften niet moet doen want dat win je zeker niet!

 

Dan de derde set, de opstelling ongewijzigd. De aanvoerder krijgt het blok van Sliedrecht niet geslecht en wisselt zichzelf voor Ruben. Ruben die nu wel is uitgeschreven bij Meteoor, maar dat is een heel ander verhaal. Na twee sets koud erin en dat is natuurlijk niet de ideale uitgangspositie. De keerzijde van compleet zijn. De derde set zitten de mannen er niet lekker in en die is dan ook snel voorbij. 
 
Maar onze jongens laten wederom zien dat ze niet snel van hun stuk te brengen zijn. Ook de vierde set gaan ze er weer vol in. Een sterk serverende Leen zorgt direct voor drie punten en nu uitbouwen! Maar dat lukt helaas niet. Gelijk op gaat het richting de 20, maar dan weet Sliedrecht toch afstand te nemen en eindigt de set in 22-25. Al met al een goede wedstrijd maar helaas geen punten. Maar dan is er altijd nog de derde helft! En vandaag is het feest, leuke achtergrond muziek en feestgangers in toch wel bijzondere gewaden. Anders dan wat de heren gewend zijn uit Herwijnen, maar de gastvrije feestgangers serveren uitstekend eten. Eerst garnalen en loempia's dat is lekker en als klapper een lamsbout. Nou daar weten de heren wel raad mee!! Dus in plaats van een frikadel een lamsbout, wat lekker! En wat is lamsbout nou zonder een biertje, ja doe er dan maar één of misschien twee..... :p. Nog heel even ging het over volleybal, toch zeker 5 minuten en dan wordt er weer lekker slap geouwehoerd, wat een lekker teampie is dit toch!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Keep you posted!

 

XOXO Superfan H1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek H2  -  Sliedrecht Sport H9   (3-1)

Na zo’n 2 maanden langs de kant te hebben moeten staan door een liesblessure, mocht/kon Frank eindelijk weer eens de spreekwoordelijke wei in. Dat was op zich goed nieuws, het slechte nieuws was dat onze beste spelverdeler er niet bij kon zijn, maar…… de reden was wel fantastisch mooi nieuws hoor!!!! Robert en Jantina hebben er een mooie zoon (Thomas) bij, van HARTE gefeliciteerd!!!!! Ik voorzie bovendien alweer een nieuwe spelverdeler voor Haaften Kwiek, want met zulke ouders kan dat haast niet anders!!

Gelukkig was Thomas bereid om met ons mee te doen. Ik hoor jullie al denken, is dat binnen een week niet wat al te vroeg….., nee deze Thomas is het 2e talent in de familie Dekker. Gelukkig speelt JB hetzelfde systeem als H2, dus geen probleem voor Thomas, hij speelde gelijk al mee alsof hij het wekelijks doet, mijn complimenten hoor!!

De voorspelling van de Nevobo was 2-3, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Maar we begonnen zeer voortvarend aan de 1e set en het liep gelijk lekker. Da aanvallers werden in ons patroon goed gevonden en die sloegen er goed op los. We waren ‘gewoon’ de bovenliggende partij en wonnen dan ook met 25-17. Zo, dát is een lekker begin van een wedstrijd!

Vol goede moed aan de 2e set beginnen, het liep aardig gelijk op, maar ik wist gewoon dat we zouden winnen want we hadden ons kanon Gert-Jan erin gebracht. En zo gebeurde het ook, 25-22.

De 3e set was eigenlijk een kopie van de 2e set, het was een spannende pot, maar we kwamen niet in gevaar en ook deze set wonnen we (25-21).

Maar dan de 4e set, we begonnen niet goed door een lastige servicereeks van Sliedrecht en op een gegeven moment stonden we maar liefst 8 punten achter. Toen zij bij de 20 waren bracht Aria niet 1 maar 2 kannonnen in (Otto en Gart-Jan). We kwamen nog heel dichtbij maar het gat was toch net iets te groot en verloren de laatste set met 22-25. Maar we hadden heerlijk, gezellig en goed gespeeld én ook nog 3 punten erbij, dus we waren dik tevreden! 

Met dank aan ons publiek (was gezellig spelen) en met dank en complimenten aan Gert-Jan en Thomas voor hun geweldige inzet en spel, toppie jongens!!!

Heren 2

======================================================================================================

Zaterdag 1 december:

Wedstrijd:  Meerkerk H 1  -  Haaften Kwiek H1  (3-1)

Meerkerk uit, altijd lastig!
Hij komt, hij komt die goede lieve sint... maar niet voor H1, zij hebben zich collectief aan alle plichtplegingen van dit weekend onttrokken en zijn op Meerkerk aan gegaan. In een vroegtijdig stadium is getracht om de wedstrijd te verzetten, maar Meerkerk wilde hier niet aan meewerken. En tja een teamsport heet niet voor niets een teamsport dus hebben onze lange mannen besloten het teambelang voorop te zetten en het teambelang te laten prevaleren boven het individueel belang. HULDE! 
 
En als dan eenmaal besloten is te gaan dan gaan de heren er vol voor. Twee weken eerder bleek Meerkerk een sterk team te hebben, maar zeker niet onverslaanbaar. In de eerste set een verrassende keuze in de opstelling. Bij de afwezigheid van Jasper neemt Arian zijn positie op de diagonaal over en helemaal niet onverdienstelijk. Het boegbeeld van Haaften op het midden gaat na jaren weer naar zijn geliefde positie op de diagonaal en hoe. De buitenaanval van Meerkerk komt er niet door vanwege het torenhoge blok. De toch wat kleine aanvaller van Meerkerk is volledig overschaduwd en is al snel ontmoedigd om nog maar een bal te slaan. Afgezien van de ballen die hij over Arian heen meters uit slaat, hier kan zelf William jaloers op worden. Een spannende set waarin het er lange tijd naar uit ziet dat deze set wordt binnen gehaald. Helaas missen de mannen in de laatste fase de scherpte en komt Meerkerk met een goede serviceserie langs zij, 25-23. 
De tweede set gaat ons geliefd H1 er weer vol in. Meerkerk staat er bij en kijkt er naar. Mart ontwikkelt zich als een heuse middenman en stopt menig aanval van zijn directe opponent. Wat een klasse aan de zijde van Haaften. De beuk gaat er weer ouderwets lekker in, en zie die testoboys eens gaan: hard, harder, hardst. Heerlijk om zo vanaf de tribune naar deze Dirty Daddies te kijken. 15-25 en een punt is veilig gesteld. 
 
De derde set besluiten de heren van Meerkerk om het team om te gooien. Aan de zijde van Haaften is er weinig keuze man en blijft de opstelling staan. Er wordt goed gespeeld en hard gevochten door de heren. En zoals gewoonlijk lopen de gemoederen wat op en raken de mannen verhit, dit resulteert in een tactische Time-Out om weer even af te koelen en te focussen op het spelletje. Een publiekstime-out voor de spelverdeler, dat zie je niet vaak. Maar zoals gewoonlijk blijven de heren ons verrassen.  
 
In de vierde set loopt het niveau aan de zijde van Haaften wat terug. Is het conditie of wedstrijdritme? Moeilijk te zeggen maar het loopt niet meer en de set moet toch aan Meerkerk worden gegeven net als de derde set: 25-20 en 25-16. Met als gevolg dat Haaften met 6 punten in de pocket naar huis gaat. Ik hoor u denken 6 punten, ja 6 punten volgens Mart. Afzeggen is -5 en 1 set gepakt dus 6 winstpunten. Een vruchtbare middag en dat verdient natuurlijk een biertje met een frikadel! En dan snel naar huis om te kijken of de goed heilig man nog wat heeft achtergelaten voor de mannen..... wordt het wat lekkers of de roe...?
Keep you posted!
 
XOXO superfan H1 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Goudriaan H 1  -  Haaften Kwiek H 2  (4-0)

Het is een druilige dag, op weg naar Goudriaan. Goudriaan, een plaatsje in de gemeente Molenwaard.Lintbebouwing aan beide zijde van een heel breed "rood geasfalteerd" fietspad, althans daar leek het op. Blijkt het, het riviertje de goudriaan te zijn.

Aangekomen in het nostalgische sporthal(letje), werden we ontvangen in de foyer, de zaal waar we normaal worden ontvangen werd gebruikt voor een verjaardagspartij.Na de koffie, omkleden in een kleedruimte waar de vloerverwarming het begeven had en de kou van beneden naar boven trok, brrrr wat koud.Snel omkleden en de arena betreden, waar het niet veel warmer was.Nostalgie is dit, dit doet ons denken aan ons sporthalletje aan de brouwerskamp. Het enig verschil is dat hier elke bal gewoon in is, dat de lijnen dichtbij de muren waren gelegen. De passes, de set up moesten lager als normaal doordat het plafond vrij laag was.

Vol goede moed begonnen we aan onze eerste set. Moet nog wel even zeggen dat we onze beide vaste set-uppers misten. Dit werd opgevangen door Arnout van Heren 3. Waardoor we 5 - 1 speelden. De eerste set was een moeizame set, we waren te gespannen doordat we wisten dat we niet te hoog mochten passen en we onze aandacht daar op richtte. We verloren deze set dan ook met 25 - 15.

De 2de set. Gert Jan komt erin, onze andere invalkracht van Heren3. Gert Jan speelt links waar normaal Henk speelt, maar Henk staat nu diagonaal met Arnout deze wedstrijd.We gingen aardig gelijk op, we waren aan de zaal gewend en we kregen zelfs een voorsprong van 5 punten. Zullen we het nu dan af gaan maken. Er werd hard gestreden om elke punt maar we waren niet in staat onze voorsprong te behouden en we verloren deze set dan ook, het werd 25 - 21.

De 3de set. Ook hier ging het weer aardig gelijk op. Slimme balletjes van Bert, rake klapen van Otto, het ging erom spannen. Dan toch die laatste paar puntjes weer niet binnen halen.  Deze set verloren we met 25 - 20. Zullen we dan toch nog een puntje mee naar Haaften nemen met de 4de set.Het antwoord is nee. Deze set verloren we kansloos. Het werd 25 - 13.

We verlaten Goudriaan, lintbebouwing aan beide zijde van het riviertje goudriaan.

Arnout en Gert Jan namens Heren2 bedankt. Ook de meegekomen supporter bedankt.

Goudriaan H1 bedankt voor de gezellige middag ( mogen meerdere clubs een voorbeeld aan nemen).

=======================================================================================================

Zaterdag 24 november:

 Wedstrijd:  Vedo '70 D 1  -  Haaften Kwiek D 1   (2-3)

De spannende wedstrijden houden maar niet op en ook gisteren was het weer zo ver. Spelen tegen de nummer 3, op naar Hoornaar. Nadat er steeds meer supporters van Haaften op de bank kwamen zitten begonnen de eerste zenuwen bij de dames. Toch was de wil om te winnen groter en dat merkten wij dat dan ook in de eerste set die dik werd gewonnen met 25-10.  

Met de 1-0 voorsprong begonnen we aan de 2e set. Maar hier ging het totaal mis en leek het er op of iedereen al dacht dat de winst binnen was. Het team van Vedo dacht er anders over en door het gerommel in de opstelling van Haaften, waardoor iedereen even de weg kwijt was, werd deze set dan ook met 19-25 verloren. 

Ook de 3e set verloren we (20-25) waardoor de tussenstand  2-1 werd voor Vedo. De verwarring en de teleurstelling was zichtbaar. Het kon toch niet zo zijn dat we deze wedstrijd zouden verliezen? Maar door de goede support, de kracht en het geloof om weer te kunnen winnen, werd elke bal van de grond gehaald en binnen geramd door Haaften. 2-2!

De 5e set brak aan en niemand wilde verliezen. Maar dan moet het ook nu gebeuren! Deze instelling was duidelijk zichtbaar. Vedo probeerde van alles, maar was geen partij tegen de groene leeuwinnen. Met 15-7 in deze set was de winst wederom binnen en mogen we blij zijn met de 3 punten.

 

Op naar de volgende wedstrijd op 8 december in ons eigen hol in Haaften. 

Ben jij er bij?

Liefs, de groene leeuwinnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wedstrijd VIA HS1 – Haaften Kwiek HS3   (1-3)

Zaterdag 24 november was matchday voor La Squadra. Dit keer moest er om half één ’s middags in Arkel gespeeld worden. “Waarom spelen zij op die tijd”, vroeg iedereen zich af. Waarschijnlijk omdat dit tijdstip precies tussen de twee melktijdstippen in viel. Mede daardoor was het ook een potje boerenvolleybal, of campingvolleybal, zoals The Mean Machine van H1 het altijd noemt.

 

We vertrokken dus nog voor de middag met onze vaste invalkracht, Thomas Dekker, die zichzelf Ridder Tommie noemt. Hij deed mee omdat onze trouwe libero, die er altijd is, nu andere prioriteiten had. De sint was weer in het land en hij moest de sint a.k.a. zijn vader helpen om de Haaftense kinderen van cadeaus en pepernoten te voorzien. Waar wij geen ene pepernoot raakten, deelde onze Sudoku-Piet er voldoende uit. Al met al moest iedereen zich haasten om tijdig te kunnen vertrekken. Via via, vanwege omleidingen, kwamen we aan bij VIA. La Chouffe had naast de aanvoerdersrol ook een andere belangrijke taak. Aria kon elk moment worden weggeroepen, omdat zij ieder moment oma kon worden. La Chouffe moest dus zijn telefoon bij de hand houden. Gelukkig bleek het niet nodig en kon Aria de gehele wedstrijd coachen.

De wedstrijd begon later dan verwacht, omdat de pot voor ons uitliep. Ondanks dat begon de wedstrijd goed. Stef Stuntpiloot serveerde grandioos goed en we liepen uit. Maar zoals gewoonlijk trad de nonchalance in en werd het vechten om de setwinst. Gelukkig sloegen we aan het einde van de eerste set de ballen wel binnen de lijnen en trokken de set naar ons toe.

De tweede set daarentegen was dramatisch. We bakten er geen pepernoot van en alle ballen werden daar via de langste man van Arkel en omstreken gespeeld, die ze op zijn beurt insloeg. Ook zijn blok was fenomenaal, maar dat mag ook wel als je twee koppen boven de rest uitsteekt. Hierop liepen zelfs The Wizard en The Riddle in de Middle zich stuk. Daarom een terecht setpuntje naar VIA.

In de derde set begon de dieselmotor te draaien. Het campingvolleybal ging er langzaam uit. Arnout werd beter bereikt, waardoor de spelverdeling meer op gang kwam. Snelle Jelle en Stuntpiloot scoorden daardoor meer op de buiten. Het lukte The Wizard om de Arkelse reus te blokken of bang te maken. Hoe die dat deed weten we niet, maar het werkte wel. Een paar drie meters van The Riddle in the Middle en een goede servicebeurt van La Chouffe droegen aan de setwinst bij. Achterin verstond Ridder Tommie zijn rol ook steeds meer en bracht keurige passen bij de spelverdeler. Nogmaals bedankt!

We begonnen de vierde set wat rommelig, maar kwamen weer bij door een goede serviceserie en het spel werd als maar beter. Dit in tegenstelling tot de teller van VIA. Het was zelfs zo erg dat een veldspeler het veld moest verlaten om zijn plaats in te nemen. Alles ging goed, totdat het damesteam van Molenwiek ’74 binnenkwam. Zij namen plaats op de bank in de buurt van het veld. Dit leidde tot concentratieproblemen bij Arnout en La Chouffe. Snelle Jelle, die er gewoonlijk de meeste last van had, besteedde er nu geen aandacht aan. Zou hij zijn pijlen al op een ander gericht hebben? Aria besloot vanwege de afleiding daarom een time-out te nemen. Tijdens de time-out werd vermoed dat er die dag ook opnames in de zaal waren voor de nieuwe film van New Kids, omdat een van de aanwezigen leek op Rikkert. Hij bleek het niet te zijn, want toen er een bal langs het veld rolde, schreeuwde hij niet: “Hee, giv dien bal is hier!”

Na de time-out liet Arnout zich echter nog steeds een beetje afleiden door de bank van Molenwiek, wat niet onlogisch is, maar bleef wel constant spelen. We trokken deze set ook naar ons toe, waardoor we vier punten meenamen in de tas naar Haaften. In diezelfde tas hebben we ook maar wat volleybaltechnische leerpunten gestopt.

Nadat Stef Stuntpiloot zijn portemonnee bij de ‘gevonden voorwerpen mevrouw’ had opgehaald, vertrokken we weer naar Haaften.

 

I ragazzi della squadra verde-nera

=======================================================================================================

Zaterdag 17 november:

Wedstrijd:  Haaften Kwiek H 1  -  Volley Meerkerk H 1  (1-3)

EEN GOED BEGIN IS TOCH EEN PUNT!

Afgelopen zaterdag was het aan H1 de schone taak om aan te treden tegen Meerkerk en de punten in Haaften te houden. En daar betreden ze de arena als ware gladiatoren. Aan het team is niet af te lezen dat de resultaten van afgelopen ook maar enigszins afbreuk doen aan de mentale weerbaarheid van het team. Waarschijnlijk is dit een resultaat van de teambuilding die afgelopen voorjaar plaats heeft gevonden in Friesland. Ja de heren waren er vroeg bij, hadden ze dat ook maar gedaan met de trainingen... Maar dat het tussen de oren wel goed zit dat is duidelijk. Vrolijk als altijd beginnen ze aan de warming-up en het gehele team straalt uit te willen winnen voor het thuispubliek. Na de vroege blessures in het begin van het seizoen (William en Vincent) is ook Arian geblesseerd geraakt. En om het feest compleet te maken zijn de nieuwe aanwinsten uit Gorinchem ook verhinderd. Ja aanvoerder en dan...? 

Nou dan blijft niet heel veel over en gaan ze met 7 en half man de strijd aan. De eerste set gaan onze lange mannen goed van start, verdedigend staat het sterk en de Leen bedient de aanvallers vakkundig. Er wordt geblokt, aangevallen en verdedigd. Wat heerlijk om naar te kijken. Het einde van de set gaat gelijk op en met hartslag 200 zie ik hoe de mannen de set met 27-25 naar zich toe trekken. Mede dankzij een tactisch sterke wissel door extra aanvalskracht in te brengen met Arian. Het eerste punt is binnen, nog vijf te gaan. 

De tweede set blijft de opstelling ongewijzigd en gaan de heren er weer vol in, maar het piept en kraakt aan de zijde van Haaften. De mannen lopen redelijk gelijk op met Meerkerk maar door een goede service serie aan de zijde van Meerkerk nemen ze afstand en onze mannen zijn niet in staat om het gat te dichten, 19-25. 

De derde set gaat het roer om. Jurgen komt als breekijzer in de ploeg, maar niet als aanvaller maar als spelverdeler. Een bijzondere keus, maar later op de persconferentie blijkt dat Leen een lichte blessure aan zijn rug heeft. Het team kraakt en piept dus letterlijk. Het ziet er aan de zijde van Haaften onverzorgd uit, veel eigen fouten en miscommunicatie. Wat een contrast met de eerste set, de mannen lijken een off-day te hebben. Dan moet het komen van de individuele kwaliteiten, maar als zelfs het multitalent drie ballen op de buiten in 1 really niet weet te verzilveren dan weet je wel hoe laat het is. Tijd om aan het bier te gaan, maar ja er moet nog een set gespeeld worden. 12-25, ik durf het bijna niet te schrijven. 

Wat zien we daar tussen de derde en vierde set? De aanvoerder houdt zo waar een peptalk, is hij dan toch begaan met het team en komt hij niet alleen om bier te drinken? Dit is nog niet eerder vertoont, wellicht neemt hij het aanvoerderschap dan toch serieuzer dan verwacht. En heeft het gewerkt? Het lijkt de goede kant op te gaan de eerste paar punten, maar al snel wordt duidelijk dat dit niet geen topdag is voor de mannen van H1. Met 16-25 wordt de wedstrijd beëindigd en is de Europese ambitie nu toch tot stand gekomen. Volgend jaar toch maar weer gaan voor de beker?

Na zo'n wedstrijd verwacht je toch een wat neergeslagen team en dat de sfeer niet helemaal jofel zal zijn. Maar als u dat echt denkt, dan kent u onze jongens nog niet. Misschien wordt er in de kleedkamer nog wat gemopperd maar als ze de kantine in komen, bij het zien van de goudgele rakkers, is alles weer vergeten! En na een kleine 30 minuten is de derde helft al in de pocket. En succes moet je uitbuiten dus trekken de mannen nog even door bij de Dirty Daddies in Herwijnen, als de Dirty Daddies die ze zijn. Maar daarover meer aanstaande vrijdag bij Volleybal Inside (Veronica). 

Keep you posted!

XOXO superfan H1

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek D 1 - Volley Meerkerk D3  (3-1)

Gisteren was het zover..... onze derby! De Groene Leeuwinnen tegen de nummer 2, Volley Meerkerk. Het was een zenuwslopende wedstrijd waarbij iedereen zijn steentje bij mocht dragen. 

Met een geweldige opkomst van het publiek maar helaas zonder onze sterke middenspeelster Melissa, begonnen we aan de wedstrijd. De eerste set begonnen we weer erg sterk (25-22) maar helaas zwakten we af en verloren we de tweede set met 18-25. 1-1 dus, spannend, wat gaan we nu doen. Onze Noukie uit meisjes A kwam er in voor Anne. Zou dit goed gaan? Natuurlijk gaat dit goed want deze zenuwslopende set slepen we binnen met 25-23.

Nog 1 set te gaan. Gaan we de prognose achterna of wordt het een 5e set? In ons eigen hol pakken we de laatste set en houden we 4 punten in Haaften! 6 punten los op de nummer 2!!!

Publiek bedankt voor het aanmoedigen!

 

 

 

 

 

 

 

Liefs van de Groene Leeuwinnen.

 

 

 

 

 

 

  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek H2 - Next Volley Dordrecht H8  (1-3)

Na de wedstrijd van Heren 3 was het om 15.00 uur de beurt aan Heren 2. De wedstrijd tegen de nr. 3, altijd lastig op papier en dat bleek ook zo te zijn in de praktijk.

Zonder onze muur in het midden Wim en de geblesseerde Frank begon het team toch met z'n zevenen aan de strijd, dankzij de geweldige hulp van Arnout en Jelle, waarvoor dank heren!!!!

De 1e set begon en eindige moeizaam, we werden onder druk gezet waardoor we niet aan ons eigen spelletje toekwamen zoals we dat goed zijn aangeleerd door Aria. Het werd dan ook een kansloze 13-25.

Ook al snel kwamen al snel flink achter (11-4), maar door een mooie aanvallen werd kropen we toch iets dichterbij tot 14-18, maar daarna ging het mis en eindigden we op 19-25.

De 3e set begonnen we goed (4-4) en stonden zelfs voor Dordrecht vroeg zelf bij 7-10 een time-out aan! Bij 14-16 komt de spanning helemaal in de wedstrijd, maar konden het net niet vasthouden (20-25).

Maar dan is er toch altijd nog een 4e set en H2 is blijkbaar net een diesel die wat laat op gang komt, want de laatste set werd toch mooi met 25-20 gewonnen, toch nog een punt gehaald!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd Haaften Kwiek HS3 – Voltena HS2 HS3   (1-3)

Zaterdag 17 November, op deze zonovergoten en koude zaterdag klopte menig kinderhart sneller en kwam Sinterklaas weer aan in Nederland. Met de huidige pietendiscussie ging dat niet stilletjes aan ons voorbij. Voor La Squadra was het echter een gewone wedstrijddag. Het speelde in eigen huis tegen Voltena en moest het stellen zonder The Wizard. Hij werd deze week door de griep geveld en bij gebrek aan een genezingsspreuk kon hij vandaag niet spelen. Zijn plek werd vandaag ingenomen door Otto van Eck die La Squadra hier speciaal voor wil bedanken.

In de 1e set stoof La Squadra meteen de startblokken uit naar een 4-1 voorsprong. La Squadra bleef lekker doorspelen en bleef de voorsprong ook vast houden. Het kwam uiteindelijk op een 24-19 voorsprong maar toen stak de vervelende kwaal van het niet kunnen afmaken weer de kop op. La Squadra miste 5 setpoints op een rij en zag de tegenstander langszij komen. Het pakte vervolgens weer een punt en kwam op 25-24. Ook het 6e setpoint was helaas niet aan La Squadra besteed. Voltena werkte het weg en kaapte daarna de set weg met 24-26….

In de 2e set was La Squadra duidelijk van slag door het pijnlijk verlies in de eerste set. Er ging van alles mis en spel was rommelig. Voltena kon van deze situatie profiteren en de set eenvoudig winnen met 25-18…

In de 3e set rechtte La Squadra de rug. Het begin was goed maar halverwege begon Voltena te beuken. Ze liepen weg naar een voorsprong van zo’n 5 punten. La Squadra kon wel wat terug doen maar het gaatje kon het niet meer dichten. De set eindige uiteindelijk in 22-25…

In de 4e en laatste set kwam de schwung van de 1e set weer terug. La Squadra speelde sterk, maakte geen fouten en liep naar een ruime voorsprong. Aan het einde van de set kwam La Squadra in een soortgelijke situatie als in de 1e set terecht. Het kwam namelijk op een 24-16 voorsprong. Onder het mom van het gezegde ‘Een ezel stoot zich in het gemeen niet twee keer aan dezelfde steen’ maakte La Squadra het deze keer wel af! Het werd 25-16!

 

La Squarda

=======================================================================================================

Zaterdag 10 november:

Wedstrijd:   OKK '70 MA 1  -  Haaften Kwiek MA 1  (3-1)

Meisjes A hebben zaterdag gespeeld in Hardinxveld in complex de Appelgaard tegen de meisjes A van OKK, die op de derde plaats staan. De prognose is 2-3 dus winnen zou theoretisch moeten kunnen voor de groene welpjes. 
Helaas was er geen kantine, dus geen koffie voor op de tribune. Dan maar een verslagje maken. De verslagen die regelmatig van andere teams op de website staan, zijn ook zo leuk om te lezen dus ik dacht: misschien een aanzet voor meiden A ;-). 
Bijna een half uur later begonnen dan gepland en daar hadden de meiden last van waarschijnlijk. Eerste set helaas verloren met 25-16. Op naar de tweede set en denken aan de prognose. 
Spannend begin van de tweede set en het ging echt tegen elkaar op, steeds om en om een punt t/m 15-15. Daarna de beurt aan de groene welpjes en werd het snel 16-21.  De spanning werd er daarna voor de enige supporter op de tribune weer ingebracht t/m de stand 24-24, maar uiteindelijk wonnen ze de tweede set met 24-26.
Op naar de derde set met in het hoofd nog steeds de prognose of misschien wel een mooiere uitslag?
Het begin gaat niet goed en al snel achter met 7-2. Even een time-out en coach Erica moet even toespreken, kom op meiden!
Dan staat het 15-4: tweede time-out nodig. Daarna nog een paar puntjes bij elkaar gesprokkeld door toch nog een aantal goede acties, maar helaas verloren met 25-9.

2-1 in sets nu, dus om de prognose waar te maken, moest de vierde set gewonnen worden!
En dan staat het 9-4 en wordt het toch wel lastig nu. Met 17-9 als tussenstand begint het erop te lijken dat helaas de prognose niet gehaald gaat worden. Nog even er tegenaan. Helaas vierde set verloren met 25-12 en de prognose niet gehaald, 1-3 verloren.

Geen lekkere volleybalmiddag dus voor de meiden. Misschien komt het wel omdat ze niet getraind hebben afgelopen week, dus dat gaan we niet meer doen.
Koppen omhoog en op naar woensdag. Er is dan geen training, maar een inhaalwedstrijd in Haaften. We gaan dan voor een mooiere uitslag.
Misschien kan er dan iemand van de meiden een mooi verslagje maken van een mooiere wedstrijd. Zet 'm op meiden!


                                                              

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Volley Zuid DS 4  -  Haaften Kwiek DS 1  (2-3) 

Zaterdag 10 november op naar volley zuid Rotterdam. Wederom op een tijdstip dat jeugd herinneringen herleven.
Na een goede warming up in een vrij warme zaal, de coaching van John waar we alert op moesten zijn begonnen we vol overtuiging en zelfvertrouwen aan de wedstrijd. We staan tenslotte niet voor niets bovenaan. Servesdruk van Renske was voor volley zuid niet te doen, de ballen stuitten overal heen en kregen deze dan ook niet onder controle. 1e set in the pocket voor Haaften 15-25.
De 2e set een behoorlijke kopie van de 1e set met 11-25 winst.
Ondanks dat je weet na 2 " makkelijk" gewonnen sets de 3e set altijd lastig is. Opeens kregen we last van kleine zaal angst..... hoewel we bij Haaften de oude zaal nooit zouden vergeten zijn we toch al goed aan de Burcht van Haeften gewend, dat je dus veel meer plek achter de serveerlijn hebt.
We maakten keer op keer vormfout tijdens het serveren, waardoor we steeds achter de feiten aan gingen lopen. Volley Zuid kreeg hierdoor meer vertrouwen en wisten  de punten toch directer te scoren. De 3e set ging dan ook met 25-22 naar Zuid.
De teleurstelling was zichtbaar te lezen van ieders gezicht. Maar lang mag dit niet duren, herpak jezelf, we gaan voor de 4e set.
De dames van volley-zuid zaten zichtbaar in de flow en zij hadden een groot publiek dat achter hun ging staan, we hebben echt gestreden maar ook deze set ging naar Zuid.
Oké......een 5e set dat is " nieuw" voor ons in dit seizoen. Dan moet het NU gebeuren dames!
John maakte ons nogmaals attent op afgesproken afspraken. Het ging echt gelijk op 7-8 achter na veld wissel. Aanhaken en attent blijven aan het net. De wil was zichtbaar en iedereen wist het, wij zijn leeuwinnen en geven niet op!  13-13 Haaften aan serve...... het geluk is dat " onze" Astrid over stalen zenuwen beschikt en zo goed de bal kan plaatsen  Yessss....punt.
Nog 1.......1........1 klonk het luidkeels en niet voor niets!!!!! Gewonnen 13-15

 

Op naar zaterdag 17 november, dan tegen de nr 2.
Haaften fans..... we hebben jullie nodig op de tribune, graag tot dan?!!

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?