U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


 

=============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  BeneVia H2 - HAAFTEN KWIEK H1   (0-4)

EEN SLAPELOZE WEDSTRIJD

In de tijd dat men dacht dat de wereld nog plat was, moet er ook zijn vastgesteld dat Puttershoek toch wel op het randje van de aarde lag. Althans dat is wel het gevoel wat je bekruipt als je helemaal naar Puttershoek moet rijden. Nederland is vol, nou niet in Puttershoek hoor. Kilometers lang niets anders dan akker- en weiland. Maar goed alles voor de punten, dus op naar Puttershoek.

Eenmaal aangekomen bij BeneVia staan de mannen voor een onaangename verrassing… GEEN kantine! Dat is voor de wedstrijd nog wel te overzien, maar onze jongens zijn berucht als het op de derde helft aankomt en het is gelijk duidelijk dat die hier niet gewonnen gaat worden. Dat is de lange mannen van Haaften al lang niet meer overkomen, ze staan mentaal gelijk 1-0 achter.

Als ik de warming-up zo aanschouw zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Er wordt lekker ingeslagen en de motivatie is er. De eerste set gaat van start met Leen, Mart, Jasper, Ruben, Dennis en William. Robbert en Robert houden de bank warm en met het uitzicht op Europees volleybal, volgend jaar, worden Arian, Jurgen en Dirk gespaard. Het gaat tot de 10 punten gelijk op maar dan begint Haaften afstand te nemen. Het is wel duidelijk dat de mannen maar voor één ding komen, 5 punten en zeker niet minder. Daar waar BeneVia in de warming-up nog goed stond in te slaan is daar weinig van terug te zien. De pass aan de kant van Puttershoek ligt niet lekker en ze komen er niet door. Met goed verdedigend werk weten ze toch wat punten te behalen, maar verder dan 21-25 komen ze niet.

De tweede set is een kopie van de eerste set met dien verstande dat de middenmannen van Haaften 3 posities zijn doorgeschoven. En na vijf punten is ook duidelijk waarom hiervoor gekozen is. William die de laatste weken goed in vorm is slaat een bal in de vijf meter, vervolgens in de drie meter en als klap op de vuurpijl degradeert hij zijn directe tegenstander tot figurant met een KILL block dat zijn weerga niet kent. In de zaal horen wij: ‘Masterblock, masterblock’. En de beste jongen heeft de rest van de wedstrijd niet meer durven slaan. De oud aanvoerder van Haaften doet vanaf de bank ook een duit in het zakje en legt op elke slak zout. Dat doet hij op de manier die we van hem kennen: te luid, te droog en lekker irritant voor de tegenstander. Het moge duidelijk zijn dat ook hij fan is van Chateau Meiland. In plaats van: ‘wijnen, wijnen’ klinkt het: ‘dweilen, dweilen’. Helaas voor het publiek blijft het dansje uit. De tegenstander raakt duidelijk geïrriteerd. 19-25, nog twee sets te gaan.

De derde set weinig aan de zeis. De mannen spelen degelijk volleybal en het is gedaan met de weerstand, 17-25. De laatste set is een bonuspunt waard. Daar waar in de F1 de snelste ronde een extra punt oplevert, is dat bij het volleybal de vierde set, mits met 0-4 gewonnen. Drie sets in de pocket dus op voor de extra ronde. In plaats van verse banden, een verse speler. Het is de beurt aan de aanvoerder om zijn opwachting te maken. De beste stuurlui staan aan wal, maar laat het nu maar eens zien in het veld! En toen ging het mis. De gemakzucht slaat toe en de concentratie is ver te zoek in het team. Er wordt slordig gespeeld, de mannen kijken elkaar verwijtend aan en het zal toch niet gebeuren he. Het staat 23-20, een time-out voor Haaften. De aanvoerder is duidelijk geagiteerd en spreekt zijn team vermanend toe, zoveel is wel duidelijk vanaf de tribune. Hij komt zelf aan service en de mannen moeten nu laten zien wat ze waard zijn. Maar ook de tegenstander voelt de druk, ze kunnen een punt pakken tegen ‘de Herbstmeister’. Maar onze jongens zijn op hun best als ze getergd zijn, nou dat zijn ze en er wordt korte metten gemaakt met BeneVia. De laatste service gaat 10cm onder het plafond door maar de mannen van Benevia zijn zo onthutst dat ze de bal laten vallen, ACE! 23-25 en het bonuspunt is binnen.

En dan is het moment daar, de mannen druipen direct na de wedstrijd af, zo lijkt het. Maar niets is minder waar, ze gaan de D1 in Papendrecht aanmoedigen. Iedereen bij Haaften weet natuurlijk dat ze gewoon een plek zoeken om de derde helft in te zetten en hoe mooi is het om dit te combineren. De eerste set wordt er door onze jongens aangemoedigd vanachter het glas omdat er nog gegeten moet worden. Maar in de tweede set komen ze de tribune op en beginnen rustig aan wat losse kreten te roepen. De heren van Flits beginnen enthousiast te supporten en dit moedigt onze mannen ook aan om los te gaan. Als er dan genoeg bier in zit wordt er op de tribune tegen elkaar op geschreeuwd. Dit gaat ook de coach van Haaften niet ongemerkt voorbij en hij is hier gevoelig voor. Als resultaat hiervan wordt hij zo fanatiek langs de lijn dat de scheidsrechter het niet meer aan kan en gewoon vertrekt! Nog niet eerder vertoont dat de coach van D1 een scheidsrechter heeft weg gejaagd maar voor alles een eerste keer. Als gevolg hiervan besluiten de heren te gaan om het niet verder te laten escaleren. Dit blijkt achteraf in het voordeel van de dames want zij weten de 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning, HULDE! Een mooie afsluiter van een lekker middagje volleyballen.

Keep you posted!

-XOXO- Superfan H1

 =============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  HAAFTEN KWIEK H1 - Sliedrecht Sport H8    (4-0)

OP PAPIER EEN KRAKER!

Afgelopen zaterdag was het de taak aan onze lange mannen om Sliedrecht Sport te overwinnen. Zijn de mannen in staat om de ongeslagen status voort te zetten? Het kampioenschap is de ambitie, dus alles minder dan 5 punten kan aangemerkt worden als verlies. Een gezonde mindset als je kampioen wilt worden. Tijdens de warming-up blijkt dat de strategie om spelers rust te geven wordt voort gezet. Dirk en Robbert hebben voor deze wedstrijd rust gekregen. Met 2 passer-lopers in de rust, zijn er nog steeds 2 passer-lopers beschikbaar om op te stellen. Wat een luxe! Waarschijnlijk heeft de analyse van Sliedrecht uitgewezen dat er geen 5 passer-lopers nodig zijn maar dat 3 voldoende is (of is er maar ruimte voor 2 in het veld, naja daar komt de coach wel uit). 

De eerste set laat geen ruimte voor interpretatie over. De mannen gaan er vol voor. Er wordt goed, maar vooral hard aangevallen. William laat zien dat zijn blessureleed definitief voorbij is en slaat de ballen met 100 a 120km/u tegen de grond. Dat is dit team van Sliedrecht niet gewend en ze staan onthutst in het veld. Ja, daar doe je niks aan. Ook Jasper laat zien in vorm te zijn en maakt veel punten. Dat hij onder het net door serveert zien onze jongens niet als minpunt, maar er wordt luid geapplaudisseerd. Dit betekent een rondje van Jasper! Het wordt nog even spannend in de eerste set. Sliedrecht komt namelijk op setpoint. Setpoint? Er is afgesproken ze onder de 15 te houden en ze hebben er toch al 14. Hierop slaat de enthousiaste supporter van Sliedrecht aan en trompeteert er lustig op los; aanvalluh! En daar kunnen onze mannen wel wat mee. Wat bedoelt is om Sliedrecht op scherp te zetten heeft een averechts effect. Het wordt 25-14, daar komen de mannen met de schrik vrij. 

De tweede set komt Robert voor Ruben, gaat hij weer iemand een poffer in het gezicht geven? Laten we het hopen! Hij zit er wel lekker in, maar stelt toch teleur door geen voltreffer te laten registreren. Toch is het enthousiasme aan de kant van Haaften van de gezichten af te lezen. Er wordt volop genoten in het veld, maar ook op de tribune. De heren leveren knap volleybalwerk af. 25-12, geen wolkje aan de lucht. 
 
In de derde set wordt Arian naast William opgesteld, de tegenstander was al gedemoraliseerd maar komt nu ook nog in de schaduw van dit blok te staan. De passer-loper van Sliedrecht probeert het nog wel 2 keer, maar wordt even zo vaak keihard afgeblokt. Je ziet hem denken: waarom ben ik zo klein? Nee, je bent niet klein. Zij zijn gewoon lang en dat is balen voor jou! Dan komt er een onverwachte wissel, Jasper komt voor Leen? Wat gebeurt hier? Later blijkt dat Leen een ijsbeentje heeft moeten incasseren en hier niet meer van hersteld is tijdens de wedstrijd. Jasper draait te voorste positie als spelverdeler om het blokkend dicht te houden. Hij moet wel even wennen aan deze positie want de eerste mooi pass slaat hij er gelijk zelf maar even in. De set eindigt in 25-9, ja u leest het goed 25-9! Aftekenen en douche? Of toch nog een vierde set spelen? Ow nee, er kan niet gedoucht worden dus een vierde set. 
 
In de vierde set denken de mannen er toch te makkelijk over en wordt er ongeconcentreerd gespeeld. Veel persoonlijke fouten en rommelig positiespel  resulteert erin dat Sliedrecht nog akelig dichtbij komt. Halverwege de set krijgt William een publiekswissel omdat hij een voortreffelijke wedstrijd heeft gespeeld. Zonder twijfel man of the match. Uiteindelijk is het krachtverschil te groot en er wordt met 25-23 gewonnen. 
 
De derde helft is toch een smetje op deze wedstrijd, wel bier maar geen frikandellen. Er is geen barpersoneel en dus kan er niet gefrituurd worden. Zo hoor je een overwinning niet te vieren. De mannen laten zich niet kennen en maken er natuurlijk nog wel een feestje van! En als de drank in de man is... ontstaat er grootspraak: "Wij worden ongeslagen kampioen!" Heren, belofte maakt schuld. 
 
Keep you posted! 
 
-XOXO- superfan H1

 ==============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  Spirit H5 - HAAFTEN KWIEK H3    (3-1)

Op zaterdag 5 oktober vond te tweede wedstrijd van het seizoen plaats voor La Squadra. Een zomerstop die veel veranderingen teweeg heeft gebracht. Onze libereo Harm en de midden aanvaller Jeroen zijn transfervrij vertrokken naar het tweede heren team van de vereniging. Daarvoor in de plaats een viertal nieuwe spelers. Mogen wij u voorstellen aan: Rik, Marijn en de gebroeders Dekker (Marc en Thomas).

Niet alleen in Squadra’s formatie is veranderd ook de privé situatie van onze nieuwe libero Gijsbert heeft een verandering doorgemaakt. In de zomer van 2019 heeft La Squadra een nieuwe vaste supporter bij gekregen! De toekomstige wederhelft van Gijsbert is La Squadra reeds tot steun geweest bij de eerste wedstrijd!

 

Afijn, de eerste wedstrijd werd verassend goed gewonnen van de rivaal uit Aalst met 3-1. Hierna volgde een uitwedstrijd tegen Spirit uit Barendrecht. Zonder onze libero Gijs begonnen we aan een goede pot volleybal. Voor de neutrale kijker een topwedstrijd met in de eerste set een paar prachtige killblocks, eenhandige setups en aanvallen die genoegelijk binnen de lijnen gingen! Dit was welliswaar van beide kanten en de eerste set werd nipt verloren met 25-23.

 In set twee kwam Marc erin voor Stef. Met een nieuwe kracht in het veld ging La Squadra weer op pad om de set binnen te slepen. Meteen kwamen ze op een achterstand van vijf punten. Zonde. Maar mede doordat er een nieuw trainster is aangetrokken en de trainingen voorafgaand aan het seizoen niet mals waren, wist La Squadra zich keurig naast Spirit te knokken! Helaas trok Spirit weer aan het kortste eind en werd de eindstand werderom bepaald op 25-23. 

In de derde set werd iedereen wat vermoeider en werden er slordige fouten gemaakt. Dit begon bij de service. Waar deze heel de wedstrijd door goed ging, was dit funest in de derde set. Deze werd verloren met 25-21.

In de laatste set ging La Squadra terug naar de eerste wedstrijd waar iedereen glorieus speelde en iedereen ging er vol tegenaan. De ene na de andere aanval belande tussen de spelers van Spirit. Ook werden er een paar aces geserveerd en werd het blok goed gezet. Kortom de set werd met gemak gewonnen met de stand van 16-25.

 

Kortom een mooie wedstrijd gespeeld, zonde dat de overwinning naar Spirit ging. Maandag 14 oktober is de volgende wedstrijd weer, aanvang: 20:15, zien we jullie daar?!

 

==============================================================================================================

 

Wedstrijdverslag HAAFTEN KWIEK MA 1 - WHV MA 2


Zaterdag 5 oktober, de tweede wedstrijd van de meisjes 1. Onze eerste thuiswedstrijd was aangebroken. De dag begon goed, want onze leuke, witte, gesponserde truien waren binnengekomen. Shoutout to Stappershoef ;) Voor de wedstrijd nog eventjes een fotootje gemaakt en toen was het tijd om in te spelen.


Na het inspelen gingen we de wedstrijd in met goede moed. We hadden hoop voor een goede uitslag, dus we gingen ervoor. Tenminste, dat zeiden we.


De eerste set en de tweede set en jammer genoeg ook de derde set gingen DRAMATISCH. Er zijn niet zoveel goede woorden aan toe te voegen. We verloren punt na punt. Soms kwamen we een keer terug, maar na een paar punten gescoord te hebben lukte het niet meer. Heel balen...


De vierde set was gelukkig wel positief. We kregen goede tips van onze coach Erica, na het verliezen van de vorige sets. We gingen er positiever in dan de eerste 3. Dit was ook te merken, want het ging stukken beter. We stonden even achter, maar dit was minimaal. We kwamen hard terug, en wonnen deze set met 25-21.


Al met al was dit een enoverende wedstrijd met momenten waar we veel van hebben geleerd. Ondanks het verlies zijn toch nog wel trots op ons teampje. Volgende week op naar Asperen voor het andere team van WHV.


Kusjes de Groene Welpjes

=============================================================================================================

Wedstrijd: Sliedrecht Sport DS5 – Haaften Kwiek DS1   (3-1)

MISSION (IM)POSSIBLE

Traditiegetrouw hebben de Groene Leeuwinnen het lastig met wedstrijden op doordeweekse avonden. Of het nu komt door het lonkende weekend, de werkdag die ervoor lag of het rare gevoel dat je je ’s avonds pas hoeft te melden: midweekse duels en de Haaftense dames 1 zijn geen vrienden. Met last minute ingevlogen assistent coach Dennis ‘Iron Fist’ Walgaard (pas anderhalf uur voor de wedstrijd werd hij gebeld, hulde dat hij ons wilde komen steunen!) en onverwachts tóch aanwezige coach Jasper aka het Multitalent op de bank was ons voornemen echter deze vloek snel te doorbreken.

Na een felle warming up met nieuw opgedane oefening vanuit de training was het inspelen, inslaan en serveren. Duidelijk was dat de bal nog niet flitsend rondging maar, zo signaleerde coach Jasper, dat deed hij bij de Sliedrechtse dames ook nog niet. De boodschap en opdracht waren helder: focus op de wedstrijd, optimisme en een stabiele passing gaan hier de punten opleveren. Koppies omhoog dus en blijven ademen! In de basisopstelling enige aanpassingen in de positionering die dit seizoen meer te zien zullen zijn: Met Simone zijn we een passer/loper rijker terwijl Marijke het gat dat daarmee op de middenpositie ontstaat opvangt. En zolang Linda nog voor haar studie in Los Angeles, Amerika verblijft verruilt Jantine haar passer/loper positie voor die van de diagonaal.

Set 1 vangt aan, de set begint rommelig aan Haaftense zijde. Hoewel de servicedruk van de overkant over het algemeen niet bijzonder hoog is, ligt de passing niet goed. Anne werkt zich drie slagen in de rondte maar de set up is vrijwel onmogelijk goed te brengen. Binnen no time ontstaat er een flink gat in de score, tijd voor de eerste time out dan. Jasper doet zijn best ons dames op scherp te zetten terwijl Dennis enkele concrete tips meegeeft voor de verdediging. Een kleine opleving volgt, de opgedane achterstand wordt goed verkleind onder aanvoering van onder meer sterke servicebeurten van Simone en Melissa. Helaas mag het uiteindelijk niet baten, de set eindigt in 25-16.

Voor set 2 is de opdracht duidelijk: werken moeten we! Kwalitatief zijn we zeker niet de mindere van de wellicht meer ervaren dames van Sliedrecht Sport. Het komt dus aan op vechtlust, overtuiging en slimheid in ons spel. Hoewel de pass nog steeds niet altijd even goed aankomt kan Anne ze wel beter verwerken en wordt direct meer gevaar gesticht. De Leeuwinnen spelen slimmer, er wordt meer geprikt en de Sliedrechtse dames staan onder druk. Langzaam loopt Haaftens trots uit, onder aanvoering van servicekanonnen Simone, Melissa en Renske en de sterk aanvallende Simone en Marijke. Verdedigend wordt ook meer gepakt, er zijn periodes waarin er geen bal op de grond lijkt te kunnen vallen. Tegen het einde van de set zakt de concentratie iets in, waarna Sliedrecht toch weer dichtbij komt. Op 23-23 komt de broodnodige time out. Jasper zet de neuzen weer de goede kant op en wijst op de basisafspraken die even vergeten lijken. Met hernieuwde energie stappen de Leeuwinnen het veld op en pakken twee punten op rij: 23-25.

Over set 3 en 4 kunnen we kort zijn, met dezelfde valkuilen als in set 1 eindigen deze in een roemloze 25-15 en zelfs een schaamtevolle 25-12. Niet wat we voor ogen hadden en ook zeker niet wat met onze volleyballende kwaliteiten verwacht mag worden. De grootste opdracht die voor ons ligt is het versterken van onze mentale weerbaarheid: te vaak verliezen we een serie punten op rij wanneer één foutje gemaakt wordt en overall worden daar de sets verloren. Op volleybalkwaliteit lijken we vooralsnog prima mee te kunnen draaien op het niveau van de 1e klasse, nu mentaal nog.

De vloek van de midweekse wedstrijd is nog niet doorbroken maar we geven het nog niet op. Volgende poging is komende donderdag 3 oktober om 20.00u in de eigen Burcht. Zien we jullie daar?

 

 

 

 

 

 

 

==============================================================================================================

Wedstrijd:   De Burgst Breda MA1- Haaften Kwiek MA1:  4-0

Vandaag was het zover, de eerste wedstrijd voor de groene welpjes tegen de Burgst Breda.

De voortekenen waren al niet zo goed. Zo moesten we een omweg nemen vanwege de erg lange file, waardoor we sowieso al te laat zouden komen. Door alle stress ging er van alles fout. Het was zelfs zo erg dat één van de auto’s ging spookrijden. Dat zorgde voor veel chaos, maar het was wel lachwekkend. Maar na een moeizame heenweg waren we aangekomen in Breda. Te laat. 
We konden maar kort inspelen door de vertraging. Ondanks dit alles gingen we met veel enthousiasme bij de eerste set tegemoet. De ploeg zag er sterk uit, maar wij hadden er alle vetrouwen in.

De eerste set begonnen we sterk met een opslagreeks. Jammer genoeg kwam daar een einde aan. Na hard werken hebben we er nog 25-17 van kunnen maken.

Tweede set hadden we de opslag tegen. Toch gingen we er vol tegen aan. Weer na hard en enthousiast volleyballen was de eindstand 25-20.

Toen kwam set 3. Waar we veel kans hadden want we stonden voor. Met tegenslagen en grote kansen die we allemaal hebben gepakt, is dit met spijt geëindigd in een 25-20.

Ondanks onze goede samenwerking, was de service van de Burgst te sterk voor ons. De laatste set verloren we helaas met 25-14.

Volgende week hebben we de eerste thuiswedstrijd tegen WHV om 14.00.

Hopelijk kunnen we dan de winst binnenhalen!

Groetjes de Groene Welpjes

 

 

 

 

 

 

  ===========================================================================================

Wedstrijd:   Haaften H1 - VC WIK Groot-Ammers:  3-1

VLIEGEND UIT DE STARTBLOKKEN

Zaterdag 21 september, vandaag wordt duidelijk of alle inspanning van het trainingskamp en de intensieve trainingen hun vruchten gaan afwerpen. De matadors van H1 ogen scherp vandaag! De mannen staan te popelen om het veld te betreden, zo blijkt in de kantine. Gespannen zit ik op de tribune te wachten totdat de mannen hun opwachting maken. Het is 15.30u het moet nu echt gaan gebeuren, maar ik zie geen beweging. Is er nog lastminute teambespreking ingelast? Nee, schijnbaar is een van de volleybalvrouwen met de tenues aan de haal gegaan! Ook de volleybalvrouwen moeten nog even wennen aan het vroege tijdstip waarop de mannen in actie komen. Gelukkig daar komen ze dan, we kunnen beginnen. De Burcht is ondertussen volgestroomd en het publiek begint luidkeels het clublied te scanderen! Je ziet het vertrouwen bij de mannen er vanaf spatten! Dat moet een overwinning worden vandaag.

Tijdens de warming-up blijkt dat de selectie voor vandaag bestaat uit 8 man. Waarschijnlijk hebben Arian, Dirk en Jurgen rust gekregen omdat er aanstaande donderdag alweer gespeeld moet worden in Rotterdam. Een keuze die aantoont dat de heren het kampioenschap erg serieus nemen. De eerste set bestaat de basis uit: Leen, Mart, Dennis, William, Ruben en Jasper. Al snel blijkt dat de tweede klasse een geheel andere tak van sport is. Waar de tegenstander vorig jaar veel volleyballend vermogen had, heeft dat nu plaats gemaakt voor priegelballen, prikken in plaatsen van doorgeslagen ballen en veel gooi- en smijtwerk. Het is duidelijk dat onze mannen hieraan moeten wennen, zij staan verdedigend ingesteld op harde ballen maar die blijven uit. Het komt aan op het kort verdedigen en ophalen van de prikballen. Na een punt of 15 is het spel van de tegenstander doorzien en spelen onze jongens hier goed op in. Aan het einde van de eerste set nemen de mannen dan ook afstand van de tegenstander en winnen de set met 25-16.

De tweede set is een herhaling van zetten. Het is zaak voor de mannen om gefocust te blijven en het spel te maken. Zo energiek als de mannen oogde in de warming-up, zo gezapig verloopt de tweede set. Hierin schuilt het gevaar van gemakzucht en dat zorgt ervoor dat WIK toch lange tijd kan bij blijven. Maar dan komt Dennis aan service en pakt hier 6 punten op rij. Het verzet van WIK is in deze set gebroken en leidt tot een setwinst met 25-18.

De derde set maakt Robert zijn opwachting, hij komt in het veld op de passer-loper positie. Met maar één training in de benen is het afwachten wat hij brengt. Maar hij laat zien in topvorm te zijn, goed passend en hoogte in de aanval. En dan gebeurt hetgeen wat niemand had verwacht. Hij slaat een bal onnoemelijk hard rechtdoor, heel Haaften veert op en een staande ovatie is het resultaat! Edoch van korte duur, de spelverdeler van de tegenstander is geraakt op zijn hoofd en Robert verontschuldigt zich. Maar dan vat de wedstrijd vlam! De aanvoerder van de tegenstander, die toch al licht geïrriteerd was vanwege het tegenvallende niveau, roept: “Dan zal ik eens slaan!” Dat is natuurlijk koren op de molen van onze mannen, die zijn voor dit soort opmerkingen wel te porren en de gemoederen lopen hoog op. De scheids besluit hier gelijk korte metten mee te maken, aanvoerders melden en de boodschap is duidelijk: mak aan en volleyballen. Beide teams zijn hierdoor extra gebrand om de set te pakken en zoals we gewend zijn zetten onze mannen dan een stapje extra. Dus gaat de set uiteraard naar Haaften.

De vierde set is een belangrijke set voor het kampioenschap, deze telt namelijk dubbel. Maar de heren verslappen in deze set, veel persoonlijke fouten en er worden weinig directe punten gemaakt. De mannen uit Groot-Ammers beginnen er in te geloven en zijn gebrand om nog een punt te pakken. En helaas, dat doen ze ook, 20-25 wat is dat jammer. De eerste overwinning is een feit, maar wat blijft hangen is het verlies van de laatste set.

Waar de onze jongens normaal uitblinken in de derde helft, ontstaat er nu een heel ander beeld. Er moet nog een wedstrijd gefloten, geteld en gecoacht worden. Tja, dat is toch even wennen. De bar wordt verruild voor de tribune om de dames aan te moedigen, die spelen wel eerste klasse. En daar, op die tribune is op 21 september ‘Volleybal Inside’ ontstaan. Twee spelers van H1 hebben op uiterst vakkundige wijze de wedstrijd van de dames van commentaar voorzien. Commentaar gebaseerd op hun jarenlange ervaring als semi-professional volleyballer. Na het even aangehoord te hebben, kon ik niets anders dan vaststellen dat hier type Johan Derksen en Rene van der Gijp de wedstrijd aan het becommentariëren zijn. Dat houdt in dat er nog een plaatsje vrij is voor een ‘Hansie, Hansie’ en een ‘Jan Boskamp’. De uitzending van VI Haaften is terug te zien op: www.haaftenkwiek.nl/VI. Ik kijk nu al uit naar de tweede aflevering!

Keep you posted!

-XOXO- Superfan H1

============================================================================================================== 

KICK OFF SEIZOEN 19/20

 

Lieve fans van ons H1,

Het is eindelijk zover, seizoen 19/20 gaat komend weekend van start! Zijn de lange mannen van Haaften er klaar voor? Hoe ziet de selectie er voor komend jaar uit? Wat is er tijdens het trainingskamp allemaal gebeurd? Was er een trainingskamp dan? In dit stuk leest u het allemaal.

Afgelopen seizoen hebben de mannen afgesloten tijdens de P/D met een promotie naar de 2e klasse. Promotie…? Ja, dit is de kans voor de heren om eindelijk weer eens met H1 kampioen te worden! Menigeen kijkt nu al uit naar het kampioenschapsfeest, maar goed dat gebeurde vorig seizoen ook en die verwachtingen zijn gedurende het seizoen iets bijgesteld. Maar noteer vast in uw agenda: zaterdag 4 april 2020, verwacht kampioenschapsfeest H1. Geen kampioen…, toch feest!

In voorbereiding op het seizoen hebben onze jongens ervoor gekozen om een andere route dan normaal te volgen. Er is een maand langer getraind eind vorig seizoen en halverwege augustus waren de heren alweer te vinden in de Burcht. Van Willy (de barvrouw) ontbrak daarentegen elk spoor, u begrijpt het al, H1 is niet te beroerd om zelf de bardienst te draaien en zo geschiedde. Ook dit jaar was de eerste training weer een lust voor het oog. Energieke, fitte en goudgebruinde atleten, dat was de eerste indruk van H1. Ik zou het willen vergelijken met het enthousiasme van een stel kwispelende puppy’s die aan het eind van de dag hun baasje weer zien, zo stonden de heren op het veld. De eerste trainingsresultaten zijn tot in de late uurtjes geëvalueerd. Conclusie: een sterke conditionele basis (2 push ups is geen enkel probleem), 11 man in de selectie (en tijdens de trainingen versterkt met Gijsbert) en een fanatieke trainster die de mannen op de huid zit.

 In de transferperiode is Vincent Keinemans voor een recordbedrag van € 0,- overgenomen door Drunen. Maar net als Marc Overmars zit onze voorzitter boven op de zak met geld en zag geen noodzaak om versterkingen voor H1 aan te trekken, ondanks de financiële ruimte die is ontstaan door de transfer van Vinnie. De selectie voor komend jaar bestaat uit: 

 

 Nr 2.      Mart ‘The Smarter’ van Haaften

Nr 3.      Arian ‘Testoboy 1’ Macleane

Nr 4.      Leen ‘The Joker’ Macleane

Nr 5.      Robert ‘The Mean Machine’ Koeman

Nr 6.      William ‘Willy a.k.a. De Sloopkogel’ Macleane

Nr 7.      Robbert ‘Testoboy 2’ van de Water

Nr 8.      Dirk ‘Red Beard’ van Krieken

Nr 9.      Jasper ‘Het Multitalent’ Cornet

Nr 10.   Jurgen ‘Het Breekijzer’ van Ommen van Guijlik

Nr 10.   Dennis ‘Iron Fist’ Walgaard

Nr 11.   Ruben ‘Boem Boem’ Weck

 

Ik hoor het u denken: 2x nummer 10? Wel dat is om vriend en vijand te verwarren, tot nu toe met groot succes!

 

 Om het seizoen goed te starten hebben de mannen ervoor gekozen om op trainingskamp te gaan in de Ardennen. Ver weg van de vertrouwde omgeving in Haaften is er gewerkt aan de technieken en tactieken voor het nieuwe seizoen. Opvallend genoeg lag het accent niet op het fysieke aspect, maar op het verbeteren van de mentale staat van het team. Zo is er getraind op doorzettingsvermogen: wie kan er het langst in de jacuzzi zitten. Mentale fitheid onder verzwaarde omstandigheden: een pubquiz na een minimale hoeveelheid consumptie van bier of whiskey (de minimale hoeveelheid was naar eigen inzicht), wat leidde tot zeer verrassende antwoorden. Spelinzicht: het spel Kubb (wie kent het niet) heeft de mannen uitgedaagd om mogelijkheden te bekijken die voorheen onmogelijk geacht werden. Samenvattend heeft het weekend de mannen gesterkt in de saamhorigheid en verbondenheid met de bourgondische levensstijl. 

 

 Aanstaande zaterdag gaan onze jongens te paard in de Burcht van Haeften en wordt het seizoen geopend tegen WIK. WIK dat vorig jaar is gedegradeerd uit de eerste klasse en dus een geduchte tegenstander. Komt allen tezamen om 15.55 in Haaften en schreeuw de lange mannen naar de overwinning!

  Keep you posted!

 -XOXO- Superfan H1

============================================================================================================== 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?