U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


 

==============================================================================================================

 Wedstrijdverslag:    WHV D2 - HAAFTEN KWIEK D1  (2-3) 

 Hoor ze grommen

Zaterdag 16 november, de dag van de nationale intocht van Sint Nicolaas in Apeldoorn. Hoewel de Sint officieel pas die avond aan het werk zou gaan, hadden de dames van Haaften vrijdagavond al wel een hoopvol liedje voor de kachel gezongen. Revanche na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Libanon/RVC ’50 was wat bovenaan het verlanglijstje stond en de hoop was groot dat de Sint al direct na aankomst zijn magie zou laten gelden.

Bij aankomst in sporthal de Wiel was de opdracht voor de Groene Leeuwinnen overduidelijk. Er moest hier minimaal één punt gepakt gaan worden. Dat dat niet zomaar 1-2-3 gedaan zou worden was ook duidelijk, daar WHV fier en onbedreigd bovenaan staat. Een kampioenskandidaat tegenover ons dus, waar ons zelfvertrouwen een aardige deuk had opgelopen in de voorgaande nederlaag. Tijdens het inslaan blijkt al snel waarom WHV zo overduidelijk bovenaan staat. De aanvalskracht van een aantal speelsters is groot en ook de service oogt indrukwekkend. Met aanmoediging van coach Jasper rechten de dames echter hun ruggen: dit is onze kans op eerherstel. De dames van WHV zijn weliswaar sterk, maar ook zij hebben hun zwakke punten. Het lijkt op basis van de warming up met name dat dat zwakke punt in de passing ligt. De opdracht die de Leeuwinnen mee krijgen is eenvoudig: hoge service- en aanvalsdruk, fouten dwing je af en onze kansen komen dan vanzelf.

Het moet gezegd, de dames maken een vliegende start. Ieder is geconcentreerd op de eigen taak maar ondersteund ook haar ploeggenoten waar nodig. Er wordt als vanouds gevochten en Haaften blijft goed bij. Wat heet, Haaften pakt een aantal keer een voorsprong! Het plezier straalt van de Leeuwinnen af, elk punt wordt gevierd en ook bij verloren punten weten zij elkaar weer op te peppen. Hier staat een team! Ondanks de vechtlust lukt het de dames niet de set binnen te halen, de uitslag van 25-21 en het vertoonde spel bieden wel perspectief. Op naar set 2!

Het is ons helder dat er vandaag iets te halen is. De opdracht van Jasper is wederom helder: ga zo door maar dan een tandje er bovenop. En dát, dat doen de dames. Nog meer dan in de eerste set wordt voor elke bal geknokt en WHV lijken langzaam maar zeker onder de indruk te raken van Haaften Kwiek. De gekste ballen worden gepakt en verdedigd en aanvallend wordt punt na punt gescoord. We spelen ze bij vlagen helemaal zoek. De sterkste aanvallers van WHV worden maar mondjesmaat bereikt, zelfs de (sterke) libero krijgt de service van met name Simone en Melissa maar amper verwerkt. Het geloof in het team groeit van minuut tot minuut en van punt naar punt. Deze set is van ons: 16-25.

Set 3 dan, de gegeven energie van set 1 en 2 eist even zijn (conditionele) tol. Het lukt de Leeuwinnen niet om het hoge niveau van de 2e set vast te houden en WHV grijpt de kans. Simpele ballen vallen op de grond en het geloof groeit weer bij WHV. Hoewel Haaften zich niet zomaar gewonnen geeft kan niet voorkomen worden dat WHV de set in eigen huis houdt: 25-20.

Nu de set waar het om gaat, de laatste kans om te stunten op bezoek bij de koploper. De Leeuwinnen herpakken zich en geven gas. En geven nog meer gas. Verdedigend worden de onmogelijkste ballen gepakt, passend wordt Anne consequent gevonden en aanvallend worden de mooiste ballen gegeven. Anne geeft set up na set up en vrijwel allemaal worden ze goed verwerkt en stichten ze op zijn minst flink gevaar in de achterhoede van de Asperse dames. Dan, in een voor WHV broodnodige time out, spreekt de coach de gevleugelde woorden: Jullie spelen ze helemaal kapot! En dat doen we. Onder aanvoering van een onaards goede Melissa vechten de meiden door en door, verslappen is geen optie en bij het affluiten van de set zien we eigenlijk pas wat voor een vernietiging we hebben aangericht: 13-25. De coach heeft niet eerder zo stralend en gelukkig gekeken, wat een trots in zijn ogen en in die van de supporters op de tribune.

Vooraf hadden we getekend voor twee gewonnen sets bij WHV, maar nu we op 2-2 staan kan het niet anders dan dat we de 5e set ook binnen halen. Het zelfvertrouwen uit de 4e set wordt meegenomen en voor we het weten staan we op matchpoint. Eén matchpoint wordt weggegeven, dat kan gebeuren. Maar dan verliezen we er nog één, en nog één. Zelfs de scheidsrechter blijkt (achteraf) zenuwachtig voor de punten die we weggeven, hij fluit nog net niet zelf voor een time out als Jasper deze maar niet aanvraagt. Het vertrouwen van Jasper blijkt echter volkomen terecht want na vijf weggegeven punten is hij daar dan eindelijk: het verlossende punt. De winst is voor Haaften met een toch nog spannende 13-15 in de laatste set. Dank u Sinterklaasje!

Over deze wedstrijd zal nog lang gesproken (en gedroomd) worden door de Leeuwinnen. Of het de wederopstanding is na het tranendal tegen Libanon/RVC moet nog blijken, maar dat dit team zeer lastig te verslaan is als het geloof er maar is dat staat vast. Zaterdag 23 november de volgende proeve van bekwaamheid, we zien jullie graag om 18u in onze eigen Burcht!

 

 

 

 

 

 

 

==============================================================================================================

Wedstrijdverslag:    HAAFTEN KWIEK D1  -  RVC/Libanon D3  (1-3) 

Een dag om snel te vergeten

Zaterdag 9 november, de dag waarop de Haaftense dames aan traden tegen RVC/Libanon. De start was een beetje gek, met de op het laatste moment verplaatste wedstrijd van de heren en de daarmee verdacht donkere Burcht bij aankomst. Die rare sfeer zo bij de start bleek de trend te zetten voor de wedstrijd. Hoewel veel supporters ervoor gekozen hadden zo rond etenstijd toch nog even de Leeuwinnen aan te komen moedigen (waarvoor dank!) kwam het wedstrijdgevoel maar niet los.

Hoewel de warming up en het inslaan nog fel en snel werden afgedraaid bleek de vechtlust die de dames dit seizoen zo kenmerkt met het eerste fluitsignaal ver te zoeken. RVC/Libanon bleek een tegenstander die volleybal-technisch misschien niet tot de sterksten in de poule behoort, maar die op teaminzet ver kan komen. De rommelige manier van volleyballen aan de overzijde van het net haalde Haaften al snel uit de concentratie. De gekste ballen vielen op de grond en in plaats van het opstaan als team dat de Leeuwinnen dit seizoen al zo vaak deden lieten we onze koppies hangen. We voerden vooral een individuele strijd tegen onszelf (en soms een beetje tegen elkaar) in plaats van samen strijden tegen de tegenstander.

Een beschrijving per set zullen we jullie besparen, kernwoorden die de wedstrijd kenmerkten: rommelig, ongeconcentreerd, onnauwkeurig, team versus eenlingen, vechten tegen jezelf en Leeuwinnen onwaardig. Eindstand: 1-3 (23-25, 25-21, 11-25, 13-25).

 ============================================================================================================== Wedstrijdverslag:   AVVA D2 - HAAFTEN KWIEK D1    (2-3) 

Vechten voor wat je waard bent

Zaterdag 2 november stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de Groene Leeuwinnen. Op basis van de stand een duel waar kansen lagen, daar de prestaties en daarmee de vergeven punten dicht bij elkaar lagen. Wel kwamen de Haaftense dames met een kleine handicap aan in het pittoreske Ameide: vandaag geen coach om ons op scherp te zetten. Zouden wij dit ook voor onszelf kunnen betekenen? Kort antwoord op die vraag: JA!

Tijdens het inspelen zien we al dat de aanvalskracht van de AVVA dames beperkt is, enkele dames delen harde knallers uit maar een groot deel is aanvallend niet zo sterk. Hetzelfde geldt voor de service: lastige ballen wellicht door een curve die erin meegegeven wordt, maar hard zijn ze niet. Het geloof groeit, wij zouden hier zomaar onze tweede (uit)winst op rij kunnen gaan weghalen.

In de 1e set blijkt onze inschatting juist. Aanvallend stichten slechts enkele dames van AVVA gevaar, maar met goed wegzetten van de blokkering door enerzijds Anne en Marijke en anderzijds Melissa en Jantine blijft het scoren van rechtstreekse aanvalspunten beperkt. De service blijkt toch iets lastiger dan vooraf gedacht, die curve die wordt meegegeven is toch lastig te verwerken maar het meerendeel van de passes komt netjes bij Anne die door het veld rent en vliegt om alle ballen goed bij haar aanvalsters te krijgen. Met succes, Haaften loopt uit en pakt een ruime voorsprong. Helaas blijft dit aan de andere kant van het net ook niet onopgemerkt en Ameide wisselt van strategie. De aanvallend minder sterkere speelsters krijgen de opdracht slimmer en tactischer te spelen. Een strategie die zich uitbetaald, de Leeuwinnen staan opgesteld voor het opvangen van lang geslagen ballen waardoor de overdaad aan prikballen achter elkaar op de grond vallen. Voor we het weten is AVVA langszij, tijd voor een time out. Nieuwe afspraken worden gemaakt, speelsters coachen elkaar en voor we het weten zijn ook die prikballen eruit gelopen. Eindstand 24-26, 1-0 voor Haaften!

Over de 2e set kunnen we lang en kort kletsen, maar de conclusie blijft altijd hetzelfde: schaamtelijk. De communicatie lijkt verdwenen, de vechtlust is even weg en de Leeuwinnen lijken onder de indruk van … Ja… Van wat eigenlijk? Niemand weet het maar de set gaat naar AVVA. Opsteker in deze set: het lukt ons uiteindelijk onszelf te herpakken waardoor we een 22-4 achterstand nog terug weten te brengen naar 25-11 verlies. Een pleister op de wonde.

De 3e set dan, duidelijk is dat er iets moet veranderen. De heren hebben misschien hun multitalent Jasper, maar ook de Leeuwinnen hebben meerdere speelsters die verschillende posities kunnen bedienen. Wat een luxe! Om de tegenstander uit hun ritme te halen wisselt Simone terug naar haar vertrouwde middenpositie, een omzetting waar AVVA zich maar met moeite op aan lijkt te kunnen passen. De pass ligt goed, Anne geeft set up na set up en bal na bal valt op de grond. De ingewisselde Anouk legt een serviceserie weg van 7 of 8 punten op rij. De spaarzame keren dat AVVA in reactie op Anouk’s servicegeweld een fatsoenlijke aanval weet te produceren staat daar telkens weer Melissa. Eenmaal zelfs een rally waar Melissa maar liefst 3 ballen achter elkaar afblockt, wat een block-koningin! Het moge duidelijk zijn, deze set gaat mee in de tas terug naar Haaften. Eindstand? 18-25.

De Leeuwinnen voelen zich sterk en weten één ding zeker: deze winst gaat mee naar huis. Hoewel we allemaal geleerd hebben dat je een winnend team nooit moet veranderen, doen we toch weer een tactische omzetting. De AVVA dames kunnen hierop tenslotte maar met moeite anticiperen en wij horen inmiddels de bitterballen al roepen. Toch lukt het maar niet om de ballen af te maken, AVVA grijpt weer terug op hun beproefde prikballen en wij laten deze te vaak vallen. Er wordt gevochten en geknokt, voor elkaar en voor de bal maar we kunnen niet voorkomen dat AVVA een 5e set afdwingt: 25-23.

Wederom een 5-setter dus. Toch lichtelijk geïrriteerd dat we het nu weer op een 5e set aan laten komen stappen de Leeuwinnen het veld weer in. Duidelijk is dat wij vandaag sterker zijn dan AVVA dus waarom laten we het nu hier weer op aan komen? Rustig blijven, goede pass brengen en de servicedruk hoog houden blijken de sleutel. Eén voor één komen de punten binnen, stap voor stap komen we dichter bij de winst. AVVA vormt geen moment meer gevaar, zij hebben al geaccepteerd dat wij hier aan het langste eind trekken. 8-15 is de stand waarop de winst definitief binnen is, met juichende en blije dames tot gevolg. Wat een feest om van dit team deel uit te mogen maken!

 

 

 

 

 

 

 ============================================================================================================== 

Wedstrijdverslag:   WHV MA2 - HAAFTEN KWIEK MA1  (0-4)

Zaterdag 2 november, de tweede wedstrijd tegen WHV MA 2

Nadat we ingespeeld hadden kon de wedstrijd beginnen. We hadden allemaal het idee dat we dit makkelijk konden winnen, want de vorige wedstrijd tegen WHV MA 1 verliep echt dramatisch!

De eerste set verliep best wel soepel, we stonden namelijk voor. WHV maakte een kleine comeback, maar toch wonnen wij met 25-18.

De tweede set was al wat spannender, we liepen een beetje gelijk op en uiteindelijk werd het 25-21 voor Haaften.

De derde set verliep aan het begin echt gewoon slecht. We speelden allemaal wat minder goed, en toen stond het ineens 19-10 voor WHV! Na een time-out voor Haaften, gingen we weer net zo spelen als de andere sets, beter zelfs! De punten voor Haaften liepen op tot 22-22, en uiteindelijk hebben we gewonnen met 27-25!

Na een té spannende set waar iedereen het bijna van aan z’n hart kreeg, gingen we de vierde set met goede moed in. Die verliep heel goed en die wonnen we makkelijk met 25-16.

Het was een hele leuke én spannende wedstrijd. Volgende week (9 november) spelen we een thuiswedstrijd tegen het andere WHV team. Dat wordt waarschijnlijk wat lastiger als deze wedstrijd, maar we hebben goede hoop!

Zien we jullie daar?

 

 

 

 

 

 ==============================================================================================================

Wedstrijdverslag:   HAAFTEN KWIEK MA1 - Volley2B MA2  (4-0)

Zaterdag was het weer een lekkere thuisdag voor de groene welpjes. We moesten tegen het team dat net boven ons stond. Je zou denken: lekker een paar puntjes pakken. Maar dat zou nog een hele klus kunnen worden aangezien we twee speelsters misten en onze lisanne pas 8.30 in bed lag :) #partyhardy. Toch stonden we (bijna) allemaal op tijd klaar in de sporthal om weer een lekker potje te ballen. Gewoon vrij uit spelen en dan zien we wel waar het schip strand. 

De eerste set begon gelijk goed met een lange service serie van anouk die ons op een voorsprong van 11-0 bracht. We zaten er allemaal lekker in dus we dachten dit wordt appeltje eitje. Toch gaven we de set nog bijna weg toen we nog maar twee puntjes moesten. Met een paar mooie aanvallen van onze vervangende midden Fleur toch wat mooie puntjes gescored. Uiteindelijke setstand was 25-22 voor Haaften. Helaas hebben we volley2b toch weer de wedstrijd in geholpen, dus we wisten dat we aan de bak konden de volgende sets. 

De tweede set begonnen we minder lekker. Eigenlijk stonden we de hele set achter tot op het einde. 22-24 met weer Anouk aan service. Zou ze het hoofd koel kunnen houden? Jazeker; set twee uitgeserveerd met een eindstand van 26-24!! 

Set 3 ging makkelijker dan de andere. We hebben met z’n alle hard gewerkt en met wat klappers van Ilse en mooie killblocks van Emma M hebben we de set binnengesleept met 25-18. Toen kwam de laatste set. Onze eerste overwinning was al binnen, maar die zou nog mooier zijn als we de volle punten zouden pakken. Ook hier werd hard geknokt voor iedere bal. Dit keer was het ons Tesje die een lekker service serie had. Ondanks de zoveelste bal die ze die week op d’r neus heeft gehad ging ze gewoon door en had volley2b geen antwoord op haar service. Met wat slimme korte balletjes van Lisanne op de buiten hebben we ook deze set binnengesleept met 25-19!! 

Eindelijk weten de welpjes weer hoe het voelt om lekker te winnen. Dit gevoel gaan we zeker proberen vast te houden voor de volgende wedstrijden!!! Dat wordt weer lekker knalluuuuuhnnnn :)

Xoxo de groene welpjes 

 

 

 

 

 

 

==============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  Flits D1 - HAAFTEN KWIEK H1   (2-3)

OH WHAT A NIGHT!

Zaterdagavond 18.30u, 12 oktober 2019. Place of scene: Sportcentrum Papendrecht, de wedstrijd tegen de dames 1 van Flits. Met de afwezigheid van aanvoerster Renske en vaste spelverdeelster Anne zijn er welgeteld 6 Haaftense dames klaar om in actie te komen. Tijdens de warming up wordt duidelijk dat Flits een sterke ploeg heeft, het zou maar zo kunnen zijn dat we hier tegen één van de kampioenskandidaten spelen. Flits lijkt hier zelf ook van overtuigd, getuige het feit dat we op de centercourt spelen en de tribune goed gevuld is ondanks het onzalige tijdstip. Gelukkig zijn de dames van Haaften Kwiek ook goed vertegenwoordigd op de tribune, meerdere vrienden, familie en zelfs de Heren 1 die vanuit hun eigen wedstrijd doorkomen. Coach Jasper geeft ons een duidelijke opdracht mee bij de start van de 1e set: We kunnen alleen maar verliezen dus we gaan vrijuit spelen!!!

De aanvang van de 1e set laat even op zich wachten, met 13 (!!!) dames aan de overkant die elkaar allemaal succes willen wensen. Na 20 lange seconden stappen de Haaftense strijders onder aanvoering van gelegenheidsaanvoerster Jantine het veld op. De dood of de gladiolen: wij zijn gekomen om te vechten! En vechten, dat doen we. Vanaf het begin wordt er gewerkt voor elke bal, door het gebrek aan druk spelen we ontspannen en dit betaald zich uit in punten. Veel punten! Flits wisselt dat het een lieve lust is maar komt geen moment lekker in het spel. Met hoge servicedruk van Melissa, Simone en Jantine en slim geplaatste serviceballen van Marijke lopen de Haaftense dames steeds verder uit. Zou er wellicht een stuntset in zitten? De reële kans om een set van Flits af te snoepen werkt verlammend, de druk loopt op en in een Flits (… pun intended…) zijn ze weer vlakbij. Tijd voor een time out. Jasper zet de neuzen weer de juiste kant op en het wonder ontrolt zich: 24-26 en Haaften op een 0-1 voorsprong!

De 2e set brengt een ander Flits op de been. Het lijkt erop dat ze beseffen dat de Leeuwinnen hier niet gekomen zijn om als makke lammetjes naar de slachtbank afgevoerd te worden. Hun sterkste opstelling wordt neergezet en het moge duidelijk zijn, hun sterkste spel is een maat of 2 te groot voor de Haaftense meiden. Er worden her en der wat speldenprikjes uitgedeeld maar er kan niet voorkomen worden dat de set met 25-14 verloren gaat. Set nummer 3 is van hetzelfde laken een pak, de Leeuwinnen strijden voor wat ze waard zijn maar leggen het af tegen de slim geplaatste en hard geslagen ballen van Flits: 25-17.

Set 4 dan, als de dames een echte stunt willen uithalen is het nu. Met hernieuwde kracht en motivatie stappen we het veld op. Dit wordt ons moment! Alsof de supporters het aanvoelen roert de Haaftense aanhang zich, de aanmoedigingen nemen toe. De servicedruk is hoog en ook de aanvalsters doen hun werk. Haaften blijft goed bij en de druk op Flits neemt toe. In reactie op de toegenomen support van Haaften wordt ook de Papendrechtse aanhang luidruchtiger. Zodanig dat de scheidsrechter toch een beetje onder de indruk lijkt te raken. Wanneer zij op verschillende momenten door Jasper wordt aangesproken op voetfouten van de tegenpartij staakt de scheidsrechter de wedstrijd door van de bok af te stappen en eenieder in onzekerheid achter te laten. Een scheidsrechterwissel volgt. In het wedstrijdformulier wordt deze keuze onderbouwd door te vermelden dat de coach van Haaften onsportief gedrag heeft laten zien, haar reactie op het publiek doet echter vermoeden dat het niet zozeer aan Jasper lag maar meer aan de hoogopgelopen emotie op het veld en daaromheen in het algemeen. De onrust van de onvoorziene scheidsrechterswissel blijkt uiteindelijk koren op de molen van de Groene Leeuwinnen. Waar Flits vooral onder de indruk lijkt van alle consternatie maakt het in onze dames juist onvermoede krachten los. Hoe moe iedereen ook is na 3,5 set volle bak knallen, toch blijkt er nog wat extra adrenaline over te zijn. Er wordt gevochten voor elke bal en de dames van Flits lijken overal net een stapje te laat te zijn. De Haaftense dames zijn niet meer te stoppen, 16-25!

Een vijfsetter dan, een resultaat waar we aan het begin van de wedstrijd alleen maar konden dromen. De dames van Haaften hebben vleugels, waar de Papendrechtse dames eerder vleugellam geslagen lijken door het wedstrijdverloop. De Leeuwinnen lopen uit en nemen een comfortabele voorsprong, opeens lijkt het besef door te dringen: gaan wij hier gewoon winnen? De focus is even weg en Flits komt gevaarlijk dichtbij, time out dan. Jasper zet ons op scherp en daar gaan we: nog maar een paar punten voor de eeuwige (Haaftense) roem. Vanaf dat moment wordt niets meer weggegeven en de set wordt binnen gehaald met 12-15. De 1e winst van dit seizoen is binnen!

Ps. Op speciaal verzoek benoemen we graag nog een keer extra de niet aflatende steun van alle supporters die ons zijn komen aanmoedigen en in het bijzonder onze coach Jasper zonder wie de wedstrijd wellicht rustiger maar ook met minder vechtlust was verlopen. Of het resultaat anders was geweest zonder jullie zullen wij nooit weten, maar dat jullie ons op verschillende momenten over dode punten hebben heen geholpen weten we wel zeker!

 

 

 

 

 

 

=============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  BeneVia H2 - HAAFTEN KWIEK H1   (0-4)

EEN SLAPELOZE WEDSTRIJD

In de tijd dat men dacht dat de wereld nog plat was, moet er ook zijn vastgesteld dat Puttershoek toch wel op het randje van de aarde lag. Althans dat is wel het gevoel wat je bekruipt als je helemaal naar Puttershoek moet rijden. Nederland is vol, nou niet in Puttershoek hoor. Kilometers lang niets anders dan akker- en weiland. Maar goed alles voor de punten, dus op naar Puttershoek.

Eenmaal aangekomen bij BeneVia staan de mannen voor een onaangename verrassing… GEEN kantine! Dat is voor de wedstrijd nog wel te overzien, maar onze jongens zijn berucht als het op de derde helft aankomt en het is gelijk duidelijk dat die hier niet gewonnen gaat worden. Dat is de lange mannen van Haaften al lang niet meer overkomen, ze staan mentaal gelijk 1-0 achter.

Als ik de warming-up zo aanschouw zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Er wordt lekker ingeslagen en de motivatie is er. De eerste set gaat van start met Leen, Mart, Jasper, Ruben, Dennis en William. Robbert en Robert houden de bank warm en met het uitzicht op Europees volleybal, volgend jaar, worden Arian, Jurgen en Dirk gespaard. Het gaat tot de 10 punten gelijk op maar dan begint Haaften afstand te nemen. Het is wel duidelijk dat de mannen maar voor één ding komen, 5 punten en zeker niet minder. Daar waar BeneVia in de warming-up nog goed stond in te slaan is daar weinig van terug te zien. De pass aan de kant van Puttershoek ligt niet lekker en ze komen er niet door. Met goed verdedigend werk weten ze toch wat punten te behalen, maar verder dan 21-25 komen ze niet.

De tweede set is een kopie van de eerste set met dien verstande dat de middenmannen van Haaften 3 posities zijn doorgeschoven. En na vijf punten is ook duidelijk waarom hiervoor gekozen is. William die de laatste weken goed in vorm is slaat een bal in de vijf meter, vervolgens in de drie meter en als klap op de vuurpijl degradeert hij zijn directe tegenstander tot figurant met een KILL block dat zijn weerga niet kent. In de zaal horen wij: ‘Masterblock, masterblock’. En de beste jongen heeft de rest van de wedstrijd niet meer durven slaan. De oud aanvoerder van Haaften doet vanaf de bank ook een duit in het zakje en legt op elke slak zout. Dat doet hij op de manier die we van hem kennen: te luid, te droog en lekker irritant voor de tegenstander. Het moge duidelijk zijn dat ook hij fan is van Chateau Meiland. In plaats van: ‘wijnen, wijnen’ klinkt het: ‘dweilen, dweilen’. Helaas voor het publiek blijft het dansje uit. De tegenstander raakt duidelijk geïrriteerd. 19-25, nog twee sets te gaan.

De derde set weinig aan de zeis. De mannen spelen degelijk volleybal en het is gedaan met de weerstand, 17-25. De laatste set is een bonuspunt waard. Daar waar in de F1 de snelste ronde een extra punt oplevert, is dat bij het volleybal de vierde set, mits met 0-4 gewonnen. Drie sets in de pocket dus op voor de extra ronde. In plaats van verse banden, een verse speler. Het is de beurt aan de aanvoerder om zijn opwachting te maken. De beste stuurlui staan aan wal, maar laat het nu maar eens zien in het veld! En toen ging het mis. De gemakzucht slaat toe en de concentratie is ver te zoek in het team. Er wordt slordig gespeeld, de mannen kijken elkaar verwijtend aan en het zal toch niet gebeuren he. Het staat 23-20, een time-out voor Haaften. De aanvoerder is duidelijk geagiteerd en spreekt zijn team vermanend toe, zoveel is wel duidelijk vanaf de tribune. Hij komt zelf aan service en de mannen moeten nu laten zien wat ze waard zijn. Maar ook de tegenstander voelt de druk, ze kunnen een punt pakken tegen ‘de Herbstmeister’. Maar onze jongens zijn op hun best als ze getergd zijn, nou dat zijn ze en er wordt korte metten gemaakt met BeneVia. De laatste service gaat 10cm onder het plafond door maar de mannen van Benevia zijn zo onthutst dat ze de bal laten vallen, ACE! 23-25 en het bonuspunt is binnen.

En dan is het moment daar, de mannen druipen direct na de wedstrijd af, zo lijkt het. Maar niets is minder waar, ze gaan de D1 in Papendrecht aanmoedigen. Iedereen bij Haaften weet natuurlijk dat ze gewoon een plek zoeken om de derde helft in te zetten en hoe mooi is het om dit te combineren. De eerste set wordt er door onze jongens aangemoedigd vanachter het glas omdat er nog gegeten moet worden. Maar in de tweede set komen ze de tribune op en beginnen rustig aan wat losse kreten te roepen. De heren van Flits beginnen enthousiast te supporten en dit moedigt onze mannen ook aan om los te gaan. Als er dan genoeg bier in zit wordt er op de tribune tegen elkaar op geschreeuwd. Dit gaat ook de coach van Haaften niet ongemerkt voorbij en hij is hier gevoelig voor. Als resultaat hiervan wordt hij zo fanatiek langs de lijn dat de scheidsrechter het niet meer aan kan en gewoon vertrekt! Nog niet eerder vertoont dat de coach van D1 een scheidsrechter heeft weg gejaagd maar voor alles een eerste keer. Als gevolg hiervan besluiten de heren te gaan om het niet verder te laten escaleren. Dit blijkt achteraf in het voordeel van de dames want zij weten de 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning, HULDE! Een mooie afsluiter van een lekker middagje volleyballen.

Keep you posted!

-XOXO- Superfan H1

 =============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  HAAFTEN KWIEK H1 - Sliedrecht Sport H8    (4-0)

OP PAPIER EEN KRAKER!

Afgelopen zaterdag was het de taak aan onze lange mannen om Sliedrecht Sport te overwinnen. Zijn de mannen in staat om de ongeslagen status voort te zetten? Het kampioenschap is de ambitie, dus alles minder dan 5 punten kan aangemerkt worden als verlies. Een gezonde mindset als je kampioen wilt worden. Tijdens de warming-up blijkt dat de strategie om spelers rust te geven wordt voort gezet. Dirk en Robbert hebben voor deze wedstrijd rust gekregen. Met 2 passer-lopers in de rust, zijn er nog steeds 2 passer-lopers beschikbaar om op te stellen. Wat een luxe! Waarschijnlijk heeft de analyse van Sliedrecht uitgewezen dat er geen 5 passer-lopers nodig zijn maar dat 3 voldoende is (of is er maar ruimte voor 2 in het veld, naja daar komt de coach wel uit). 

De eerste set laat geen ruimte voor interpretatie over. De mannen gaan er vol voor. Er wordt goed, maar vooral hard aangevallen. William laat zien dat zijn blessureleed definitief voorbij is en slaat de ballen met 100 a 120km/u tegen de grond. Dat is dit team van Sliedrecht niet gewend en ze staan onthutst in het veld. Ja, daar doe je niks aan. Ook Jasper laat zien in vorm te zijn en maakt veel punten. Dat hij onder het net door serveert zien onze jongens niet als minpunt, maar er wordt luid geapplaudisseerd. Dit betekent een rondje van Jasper! Het wordt nog even spannend in de eerste set. Sliedrecht komt namelijk op setpoint. Setpoint? Er is afgesproken ze onder de 15 te houden en ze hebben er toch al 14. Hierop slaat de enthousiaste supporter van Sliedrecht aan en trompeteert er lustig op los; aanvalluh! En daar kunnen onze mannen wel wat mee. Wat bedoelt is om Sliedrecht op scherp te zetten heeft een averechts effect. Het wordt 25-14, daar komen de mannen met de schrik vrij. 

De tweede set komt Robert voor Ruben, gaat hij weer iemand een poffer in het gezicht geven? Laten we het hopen! Hij zit er wel lekker in, maar stelt toch teleur door geen voltreffer te laten registreren. Toch is het enthousiasme aan de kant van Haaften van de gezichten af te lezen. Er wordt volop genoten in het veld, maar ook op de tribune. De heren leveren knap volleybalwerk af. 25-12, geen wolkje aan de lucht. 
 
In de derde set wordt Arian naast William opgesteld, de tegenstander was al gedemoraliseerd maar komt nu ook nog in de schaduw van dit blok te staan. De passer-loper van Sliedrecht probeert het nog wel 2 keer, maar wordt even zo vaak keihard afgeblokt. Je ziet hem denken: waarom ben ik zo klein? Nee, je bent niet klein. Zij zijn gewoon lang en dat is balen voor jou! Dan komt er een onverwachte wissel, Jasper komt voor Leen? Wat gebeurt hier? Later blijkt dat Leen een ijsbeentje heeft moeten incasseren en hier niet meer van hersteld is tijdens de wedstrijd. Jasper draait te voorste positie als spelverdeler om het blokkend dicht te houden. Hij moet wel even wennen aan deze positie want de eerste mooi pass slaat hij er gelijk zelf maar even in. De set eindigt in 25-9, ja u leest het goed 25-9! Aftekenen en douche? Of toch nog een vierde set spelen? Ow nee, er kan niet gedoucht worden dus een vierde set. 
 
In de vierde set denken de mannen er toch te makkelijk over en wordt er ongeconcentreerd gespeeld. Veel persoonlijke fouten en rommelig positiespel  resulteert erin dat Sliedrecht nog akelig dichtbij komt. Halverwege de set krijgt William een publiekswissel omdat hij een voortreffelijke wedstrijd heeft gespeeld. Zonder twijfel man of the match. Uiteindelijk is het krachtverschil te groot en er wordt met 25-23 gewonnen. 
 
De derde helft is toch een smetje op deze wedstrijd, wel bier maar geen frikandellen. Er is geen barpersoneel en dus kan er niet gefrituurd worden. Zo hoor je een overwinning niet te vieren. De mannen laten zich niet kennen en maken er natuurlijk nog wel een feestje van! En als de drank in de man is... ontstaat er grootspraak: "Wij worden ongeslagen kampioen!" Heren, belofte maakt schuld. 
 
Keep you posted! 
 
-XOXO- superfan H1

 ==============================================================================================================

Wedstrijdverslag:  Spirit H5 - HAAFTEN KWIEK H3    (3-1)

Op zaterdag 5 oktober vond te tweede wedstrijd van het seizoen plaats voor La Squadra. Een zomerstop die veel veranderingen teweeg heeft gebracht. Onze libereo Harm en de midden aanvaller Jeroen zijn transfervrij vertrokken naar het tweede heren team van de vereniging. Daarvoor in de plaats een viertal nieuwe spelers. Mogen wij u voorstellen aan: Rik, Marijn en de gebroeders Dekker (Marc en Thomas).

Niet alleen in Squadra’s formatie is veranderd ook de privé situatie van onze nieuwe libero Gijsbert heeft een verandering doorgemaakt. In de zomer van 2019 heeft La Squadra een nieuwe vaste supporter bij gekregen! De toekomstige wederhelft van Gijsbert is La Squadra reeds tot steun geweest bij de eerste wedstrijd!

 

Afijn, de eerste wedstrijd werd verassend goed gewonnen van de rivaal uit Aalst met 3-1. Hierna volgde een uitwedstrijd tegen Spirit uit Barendrecht. Zonder onze libero Gijs begonnen we aan een goede pot volleybal. Voor de neutrale kijker een topwedstrijd met in de eerste set een paar prachtige killblocks, eenhandige setups en aanvallen die genoegelijk binnen de lijnen gingen! Dit was welliswaar van beide kanten en de eerste set werd nipt verloren met 25-23.

 In set twee kwam Marc erin voor Stef. Met een nieuwe kracht in het veld ging La Squadra weer op pad om de set binnen te slepen. Meteen kwamen ze op een achterstand van vijf punten. Zonde. Maar mede doordat er een nieuw trainster is aangetrokken en de trainingen voorafgaand aan het seizoen niet mals waren, wist La Squadra zich keurig naast Spirit te knokken! Helaas trok Spirit weer aan het kortste eind en werd de eindstand werderom bepaald op 25-23. 

In de derde set werd iedereen wat vermoeider en werden er slordige fouten gemaakt. Dit begon bij de service. Waar deze heel de wedstrijd door goed ging, was dit funest in de derde set. Deze werd verloren met 25-21.

In de laatste set ging La Squadra terug naar de eerste wedstrijd waar iedereen glorieus speelde en iedereen ging er vol tegenaan. De ene na de andere aanval belande tussen de spelers van Spirit. Ook werden er een paar aces geserveerd en werd het blok goed gezet. Kortom de set werd met gemak gewonnen met de stand van 16-25.

 

Kortom een mooie wedstrijd gespeeld, zonde dat de overwinning naar Spirit ging. Maandag 14 oktober is de volgende wedstrijd weer, aanvang: 20:15, zien we jullie daar?!

 

==============================================================================================================

 

Wedstrijdverslag HAAFTEN KWIEK MA 1 - WHV MA 2


Zaterdag 5 oktober, de tweede wedstrijd van de meisjes 1. Onze eerste thuiswedstrijd was aangebroken. De dag begon goed, want onze leuke, witte, gesponserde truien waren binnengekomen. Shoutout to Stappershoef ;) Voor de wedstrijd nog eventjes een fotootje gemaakt en toen was het tijd om in te spelen.


Na het inspelen gingen we de wedstrijd in met goede moed. We hadden hoop voor een goede uitslag, dus we gingen ervoor. Tenminste, dat zeiden we.


De eerste set en de tweede set en jammer genoeg ook de derde set gingen DRAMATISCH. Er zijn niet zoveel goede woorden aan toe te voegen. We verloren punt na punt. Soms kwamen we een keer terug, maar na een paar punten gescoord te hebben lukte het niet meer. Heel balen...


De vierde set was gelukkig wel positief. We kregen goede tips van onze coach Erica, na het verliezen van de vorige sets. We gingen er positiever in dan de eerste 3. Dit was ook te merken, want het ging stukken beter. We stonden even achter, maar dit was minimaal. We kwamen hard terug, en wonnen deze set met 25-21.


Al met al was dit een enoverende wedstrijd met momenten waar we veel van hebben geleerd. Ondanks het verlies zijn toch nog wel trots op ons teampje. Volgende week op naar Asperen voor het andere team van WHV.


Kusjes de Groene Welpjes

=============================================================================================================

Wedstrijd: Sliedrecht Sport DS5 – Haaften Kwiek DS1   (3-1)

MISSION (IM)POSSIBLE

Traditiegetrouw hebben de Groene Leeuwinnen het lastig met wedstrijden op doordeweekse avonden. Of het nu komt door het lonkende weekend, de werkdag die ervoor lag of het rare gevoel dat je je ’s avonds pas hoeft te melden: midweekse duels en de Haaftense dames 1 zijn geen vrienden. Met last minute ingevlogen assistent coach Dennis ‘Iron Fist’ Walgaard (pas anderhalf uur voor de wedstrijd werd hij gebeld, hulde dat hij ons wilde komen steunen!) en onverwachts tóch aanwezige coach Jasper aka het Multitalent op de bank was ons voornemen echter deze vloek snel te doorbreken.

Na een felle warming up met nieuw opgedane oefening vanuit de training was het inspelen, inslaan en serveren. Duidelijk was dat de bal nog niet flitsend rondging maar, zo signaleerde coach Jasper, dat deed hij bij de Sliedrechtse dames ook nog niet. De boodschap en opdracht waren helder: focus op de wedstrijd, optimisme en een stabiele passing gaan hier de punten opleveren. Koppies omhoog dus en blijven ademen! In de basisopstelling enige aanpassingen in de positionering die dit seizoen meer te zien zullen zijn: Met Simone zijn we een passer/loper rijker terwijl Marijke het gat dat daarmee op de middenpositie ontstaat opvangt. En zolang Linda nog voor haar studie in Los Angeles, Amerika verblijft verruilt Jantine haar passer/loper positie voor die van de diagonaal.

Set 1 vangt aan, de set begint rommelig aan Haaftense zijde. Hoewel de servicedruk van de overkant over het algemeen niet bijzonder hoog is, ligt de passing niet goed. Anne werkt zich drie slagen in de rondte maar de set up is vrijwel onmogelijk goed te brengen. Binnen no time ontstaat er een flink gat in de score, tijd voor de eerste time out dan. Jasper doet zijn best ons dames op scherp te zetten terwijl Dennis enkele concrete tips meegeeft voor de verdediging. Een kleine opleving volgt, de opgedane achterstand wordt goed verkleind onder aanvoering van onder meer sterke servicebeurten van Simone en Melissa. Helaas mag het uiteindelijk niet baten, de set eindigt in 25-16.

Voor set 2 is de opdracht duidelijk: werken moeten we! Kwalitatief zijn we zeker niet de mindere van de wellicht meer ervaren dames van Sliedrecht Sport. Het komt dus aan op vechtlust, overtuiging en slimheid in ons spel. Hoewel de pass nog steeds niet altijd even goed aankomt kan Anne ze wel beter verwerken en wordt direct meer gevaar gesticht. De Leeuwinnen spelen slimmer, er wordt meer geprikt en de Sliedrechtse dames staan onder druk. Langzaam loopt Haaftens trots uit, onder aanvoering van servicekanonnen Simone, Melissa en Renske en de sterk aanvallende Simone en Marijke. Verdedigend wordt ook meer gepakt, er zijn periodes waarin er geen bal op de grond lijkt te kunnen vallen. Tegen het einde van de set zakt de concentratie iets in, waarna Sliedrecht toch weer dichtbij komt. Op 23-23 komt de broodnodige time out. Jasper zet de neuzen weer de goede kant op en wijst op de basisafspraken die even vergeten lijken. Met hernieuwde energie stappen de Leeuwinnen het veld op en pakken twee punten op rij: 23-25.

Over set 3 en 4 kunnen we kort zijn, met dezelfde valkuilen als in set 1 eindigen deze in een roemloze 25-15 en zelfs een schaamtevolle 25-12. Niet wat we voor ogen hadden en ook zeker niet wat met onze volleyballende kwaliteiten verwacht mag worden. De grootste opdracht die voor ons ligt is het versterken van onze mentale weerbaarheid: te vaak verliezen we een serie punten op rij wanneer één foutje gemaakt wordt en overall worden daar de sets verloren. Op volleybalkwaliteit lijken we vooralsnog prima mee te kunnen draaien op het niveau van de 1e klasse, nu mentaal nog.

De vloek van de midweekse wedstrijd is nog niet doorbroken maar we geven het nog niet op. Volgende poging is komende donderdag 3 oktober om 20.00u in de eigen Burcht. Zien we jullie daar?

 

 

 

 

 

 

 

==============================================================================================================

Wedstrijd:   De Burgst Breda MA1- Haaften Kwiek MA1:  4-0

Vandaag was het zover, de eerste wedstrijd voor de groene welpjes tegen de Burgst Breda.

De voortekenen waren al niet zo goed. Zo moesten we een omweg nemen vanwege de erg lange file, waardoor we sowieso al te laat zouden komen. Door alle stress ging er van alles fout. Het was zelfs zo erg dat één van de auto’s ging spookrijden. Dat zorgde voor veel chaos, maar het was wel lachwekkend. Maar na een moeizame heenweg waren we aangekomen in Breda. Te laat. 
We konden maar kort inspelen door de vertraging. Ondanks dit alles gingen we met veel enthousiasme bij de eerste set tegemoet. De ploeg zag er sterk uit, maar wij hadden er alle vetrouwen in.

De eerste set begonnen we sterk met een opslagreeks. Jammer genoeg kwam daar een einde aan. Na hard werken hebben we er nog 25-17 van kunnen maken.

Tweede set hadden we de opslag tegen. Toch gingen we er vol tegen aan. Weer na hard en enthousiast volleyballen was de eindstand 25-20.

Toen kwam set 3. Waar we veel kans hadden want we stonden voor. Met tegenslagen en grote kansen die we allemaal hebben gepakt, is dit met spijt geëindigd in een 25-20.

Ondanks onze goede samenwerking, was de service van de Burgst te sterk voor ons. De laatste set verloren we helaas met 25-14.

Volgende week hebben we de eerste thuiswedstrijd tegen WHV om 14.00.

Hopelijk kunnen we dan de winst binnenhalen!

Groetjes de Groene Welpjes

 

 

 

 

 

 

  ===========================================================================================

Wedstrijd:   Haaften H1 - VC WIK Groot-Ammers:  3-1

VLIEGEND UIT DE STARTBLOKKEN

Zaterdag 21 september, vandaag wordt duidelijk of alle inspanning van het trainingskamp en de intensieve trainingen hun vruchten gaan afwerpen. De matadors van H1 ogen scherp vandaag! De mannen staan te popelen om het veld te betreden, zo blijkt in de kantine. Gespannen zit ik op de tribune te wachten totdat de mannen hun opwachting maken. Het is 15.30u het moet nu echt gaan gebeuren, maar ik zie geen beweging. Is er nog lastminute teambespreking ingelast? Nee, schijnbaar is een van de volleybalvrouwen met de tenues aan de haal gegaan! Ook de volleybalvrouwen moeten nog even wennen aan het vroege tijdstip waarop de mannen in actie komen. Gelukkig daar komen ze dan, we kunnen beginnen. De Burcht is ondertussen volgestroomd en het publiek begint luidkeels het clublied te scanderen! Je ziet het vertrouwen bij de mannen er vanaf spatten! Dat moet een overwinning worden vandaag.

Tijdens de warming-up blijkt dat de selectie voor vandaag bestaat uit 8 man. Waarschijnlijk hebben Arian, Dirk en Jurgen rust gekregen omdat er aanstaande donderdag alweer gespeeld moet worden in Rotterdam. Een keuze die aantoont dat de heren het kampioenschap erg serieus nemen. De eerste set bestaat de basis uit: Leen, Mart, Dennis, William, Ruben en Jasper. Al snel blijkt dat de tweede klasse een geheel andere tak van sport is. Waar de tegenstander vorig jaar veel volleyballend vermogen had, heeft dat nu plaats gemaakt voor priegelballen, prikken in plaatsen van doorgeslagen ballen en veel gooi- en smijtwerk. Het is duidelijk dat onze mannen hieraan moeten wennen, zij staan verdedigend ingesteld op harde ballen maar die blijven uit. Het komt aan op het kort verdedigen en ophalen van de prikballen. Na een punt of 15 is het spel van de tegenstander doorzien en spelen onze jongens hier goed op in. Aan het einde van de eerste set nemen de mannen dan ook afstand van de tegenstander en winnen de set met 25-16.

De tweede set is een herhaling van zetten. Het is zaak voor de mannen om gefocust te blijven en het spel te maken. Zo energiek als de mannen oogde in de warming-up, zo gezapig verloopt de tweede set. Hierin schuilt het gevaar van gemakzucht en dat zorgt ervoor dat WIK toch lange tijd kan bij blijven. Maar dan komt Dennis aan service en pakt hier 6 punten op rij. Het verzet van WIK is in deze set gebroken en leidt tot een setwinst met 25-18.

De derde set maakt Robert zijn opwachting, hij komt in het veld op de passer-loper positie. Met maar één training in de benen is het afwachten wat hij brengt. Maar hij laat zien in topvorm te zijn, goed passend en hoogte in de aanval. En dan gebeurt hetgeen wat niemand had verwacht. Hij slaat een bal onnoemelijk hard rechtdoor, heel Haaften veert op en een staande ovatie is het resultaat! Edoch van korte duur, de spelverdeler van de tegenstander is geraakt op zijn hoofd en Robert verontschuldigt zich. Maar dan vat de wedstrijd vlam! De aanvoerder van de tegenstander, die toch al licht geïrriteerd was vanwege het tegenvallende niveau, roept: “Dan zal ik eens slaan!” Dat is natuurlijk koren op de molen van onze mannen, die zijn voor dit soort opmerkingen wel te porren en de gemoederen lopen hoog op. De scheids besluit hier gelijk korte metten mee te maken, aanvoerders melden en de boodschap is duidelijk: mak aan en volleyballen. Beide teams zijn hierdoor extra gebrand om de set te pakken en zoals we gewend zijn zetten onze mannen dan een stapje extra. Dus gaat de set uiteraard naar Haaften.

De vierde set is een belangrijke set voor het kampioenschap, deze telt namelijk dubbel. Maar de heren verslappen in deze set, veel persoonlijke fouten en er worden weinig directe punten gemaakt. De mannen uit Groot-Ammers beginnen er in te geloven en zijn gebrand om nog een punt te pakken. En helaas, dat doen ze ook, 20-25 wat is dat jammer. De eerste overwinning is een feit, maar wat blijft hangen is het verlies van de laatste set.

Waar de onze jongens normaal uitblinken in de derde helft, ontstaat er nu een heel ander beeld. Er moet nog een wedstrijd gefloten, geteld en gecoacht worden. Tja, dat is toch even wennen. De bar wordt verruild voor de tribune om de dames aan te moedigen, die spelen wel eerste klasse. En daar, op die tribune is op 21 september ‘Volleybal Inside’ ontstaan. Twee spelers van H1 hebben op uiterst vakkundige wijze de wedstrijd van de dames van commentaar voorzien. Commentaar gebaseerd op hun jarenlange ervaring als semi-professional volleyballer. Na het even aangehoord te hebben, kon ik niets anders dan vaststellen dat hier type Johan Derksen en Rene van der Gijp de wedstrijd aan het becommentariëren zijn. Dat houdt in dat er nog een plaatsje vrij is voor een ‘Hansie, Hansie’ en een ‘Jan Boskamp’. De uitzending van VI Haaften is terug te zien op: www.haaftenkwiek.nl/VI. Ik kijk nu al uit naar de tweede aflevering!

Keep you posted!

-XOXO- Superfan H1

============================================================================================================== 

KICK OFF SEIZOEN 19/20

 

Lieve fans van ons H1,

Het is eindelijk zover, seizoen 19/20 gaat komend weekend van start! Zijn de lange mannen van Haaften er klaar voor? Hoe ziet de selectie er voor komend jaar uit? Wat is er tijdens het trainingskamp allemaal gebeurd? Was er een trainingskamp dan? In dit stuk leest u het allemaal.

Afgelopen seizoen hebben de mannen afgesloten tijdens de P/D met een promotie naar de 2e klasse. Promotie…? Ja, dit is de kans voor de heren om eindelijk weer eens met H1 kampioen te worden! Menigeen kijkt nu al uit naar het kampioenschapsfeest, maar goed dat gebeurde vorig seizoen ook en die verwachtingen zijn gedurende het seizoen iets bijgesteld. Maar noteer vast in uw agenda: zaterdag 4 april 2020, verwacht kampioenschapsfeest H1. Geen kampioen…, toch feest!

In voorbereiding op het seizoen hebben onze jongens ervoor gekozen om een andere route dan normaal te volgen. Er is een maand langer getraind eind vorig seizoen en halverwege augustus waren de heren alweer te vinden in de Burcht. Van Willy (de barvrouw) ontbrak daarentegen elk spoor, u begrijpt het al, H1 is niet te beroerd om zelf de bardienst te draaien en zo geschiedde. Ook dit jaar was de eerste training weer een lust voor het oog. Energieke, fitte en goudgebruinde atleten, dat was de eerste indruk van H1. Ik zou het willen vergelijken met het enthousiasme van een stel kwispelende puppy’s die aan het eind van de dag hun baasje weer zien, zo stonden de heren op het veld. De eerste trainingsresultaten zijn tot in de late uurtjes geëvalueerd. Conclusie: een sterke conditionele basis (2 push ups is geen enkel probleem), 11 man in de selectie (en tijdens de trainingen versterkt met Gijsbert) en een fanatieke trainster die de mannen op de huid zit.

 In de transferperiode is Vincent Keinemans voor een recordbedrag van € 0,- overgenomen door Drunen. Maar net als Marc Overmars zit onze voorzitter boven op de zak met geld en zag geen noodzaak om versterkingen voor H1 aan te trekken, ondanks de financiële ruimte die is ontstaan door de transfer van Vinnie. De selectie voor komend jaar bestaat uit: 

 

 Nr 2.      Mart ‘The Smarter’ van Haaften

Nr 3.      Arian ‘Testoboy 1’ Macleane

Nr 4.      Leen ‘The Joker’ Macleane

Nr 5.      Robert ‘The Mean Machine’ Koeman

Nr 6.      William ‘Willy a.k.a. De Sloopkogel’ Macleane

Nr 7.      Robbert ‘Testoboy 2’ van de Water

Nr 8.      Dirk ‘Red Beard’ van Krieken

Nr 9.      Jasper ‘Het Multitalent’ Cornet

Nr 10.   Jurgen ‘Het Breekijzer’ van Ommen van Guijlik

Nr 10.   Dennis ‘Iron Fist’ Walgaard

Nr 11.   Ruben ‘Boem Boem’ Weck

 

Ik hoor het u denken: 2x nummer 10? Wel dat is om vriend en vijand te verwarren, tot nu toe met groot succes!

 

 Om het seizoen goed te starten hebben de mannen ervoor gekozen om op trainingskamp te gaan in de Ardennen. Ver weg van de vertrouwde omgeving in Haaften is er gewerkt aan de technieken en tactieken voor het nieuwe seizoen. Opvallend genoeg lag het accent niet op het fysieke aspect, maar op het verbeteren van de mentale staat van het team. Zo is er getraind op doorzettingsvermogen: wie kan er het langst in de jacuzzi zitten. Mentale fitheid onder verzwaarde omstandigheden: een pubquiz na een minimale hoeveelheid consumptie van bier of whiskey (de minimale hoeveelheid was naar eigen inzicht), wat leidde tot zeer verrassende antwoorden. Spelinzicht: het spel Kubb (wie kent het niet) heeft de mannen uitgedaagd om mogelijkheden te bekijken die voorheen onmogelijk geacht werden. Samenvattend heeft het weekend de mannen gesterkt in de saamhorigheid en verbondenheid met de bourgondische levensstijl. 

 

 Aanstaande zaterdag gaan onze jongens te paard in de Burcht van Haeften en wordt het seizoen geopend tegen WIK. WIK dat vorig jaar is gedegradeerd uit de eerste klasse en dus een geduchte tegenstander. Komt allen tezamen om 15.55 in Haaften en schreeuw de lange mannen naar de overwinning!

  Keep you posted!

 -XOXO- Superfan H1

============================================================================================================== 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?