U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


Maandag 18 februari:

Wedstrijd:  Volley Meerkerk D3 - Haaften Kwiek D1   (0-4)

Het wedstrijdverslag volgt nog, maar omdat hij zo mooi is:   

Onze Groene Leeuwinnen hebben hun naam weer eens waargemaakt: De nummer 3 Meerkerk is verpletterd met maar liefst 4-0 met de volgende setstanden:

16-25

23-25

10-25

18-25

 

 

 

==============================================================================

Zaterdag 16 februari:

 Wedstrijd:  Haaften Kwiek D1 - Volley Zuid D4  (3-1)

Het brokkenteam

De zaterdagmiddag brak weer aan en dit betekende een wedstrijd tegen Volley Zuid. Met hun 9e positie in de lijst hadden wij niks te vrezen. Rond 16.00 uur druppelde iedereen binnen, maar al snel werd duidelijk dat het moeilijk werd om een team op te stellen zonder spelers met enige blessures of ziekte. Gelukkig kregen we op het laatste moment nog hulp van Anouk, Sanne en Yoni en zo leken we voor de tegenstander een groot leger van 10, maar waarvan er al 5 niet top fit waren.
 
Afgelopen trainingen lag het accent op ‘houd je aan de afspraken’ en ‘variëren in de aanval.’ Aan het begin van de wedstrijd werden wij hier nog even aan herinnerd. De eerste set begon hierdoor ook enorm goed en liepen we steeds verder uit. Maar na een paar fouten aan onze kant, wist Volley Zuid toch weer gelijk te komen tot 21-21. De spanning begon op te lopen bij de leeuwinnen. Alle afspraken die waren gemaakt werden vergeten en na een goede service van Volley Zuid wonnen zij met 21-25. De eerste set verloren, maar nog 3 te gaan die wel gewonnen konden worden.
 
Dat we de kracht en wil hadden om te winnen bleek zeker in deze 2e set. Het ene na het andere punt werd gescoord. Helaas gaf Simone aan dat ze te veel last kreeg van haar, nog niet zo lang geleden, verbrande vingers. Er moest een oplossing voor de service gevonden worden. Na enig overleg werd Simone gewisseld voor Sanne. Ondanks de spanning was ze passend sterk en kregen we het voor elkaar om nog verder uit te lopen van de tegenstanders en uiteindelijk deze set met 25-16 te winnen. 1-1!
 
Nu vasthouden. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. De punten liepen gelijk op en met 2 geblesseerde middens in het veld moest ook hier een oplossing gevonden worden voor de service. Afijn, Anouk zou er inkomen voor Melissa en de grieperige Renske voor Yoni. Er werd geknokt aan beide kanten van het net. Met een kleine achterstand voor Haaften nam de frustratie toe en werd er een time out aangevraagd. Ondanks de korte time out, wisten we de rust terug ter krijgen en gingen we het veld weer in. 24-24, Nu werd er nog harder gevochten en gegromd door de leeuwinnen waardoor Haaften Kwiek deze set met 26-24 wisten te pakken. 
 
Set 4 werd ook lastiger dan gedacht. De pijntjes werden erger, maar er moest door gevochten worden. Volley Zuid gaf zich nog niet zo snel gewonnen. Maar ook de leeuwinnen hadden hun klauwen in de aanslag. Net als in de 3e set liepen de punten hier gelijk op. Het zag er slecht uit voor Haaften Kwiek. 24-23 voor Volley Zuid. Linda mocht gaan serveren en wat een stalen zenuwen! Snelle ballen vlogen over het net en konden niet meer afgemaakt worden. We konden het bijna niet geloven. Maar het was toch echt waar Haaften Kwiek had gewonnen met alweer 26-24. En een eind uitslag van 3-1. Een wedstrijd om trots op te mogen zijn. Met dank aan alle leeuwinnen en hun support. 
 
Maar deze dames kennen weinig rust, Maandag mogen zij weer spelen tegen de nummer 3 in Meerkerk om 20:45. Tot dan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Wat een spannende wedstrijd zeg!! Niet alleen voor de Leeuwinnen zelf, maar zeker ook voor het publiek!! Maar die kreeg wel waar voor hun geld, er werd gevochten en na een 0-1 na de 1e set, werd het toch een mooie 3-1 overwinning.  Zeer knap gedaan Dames!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
En dus was er wéér een reden voor een feestje na afloop!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Atak '55 MA1 - Haaften Kwiek MA1   (1-3)

Duimpje voor de coach 

Na vorige wedstrijd met 2 vingers in onze neus gewonnen te hebben van Vridos mochten wij vandaag weer aan de bak in Waspik tegen Atak. Het begon allemaal al met een leuke vertraging. De wedstrijd voor ons bedacht even een 5de set te spelen. Desalniettemin  gingen wij met goede moed de wedstrijd in. 

Door een sterke service van onze spelverdeelster stonden binnen no time 7-0 voor.  Met wat puntjes tegen mochten we deze set winnen met 13-25. 

Onze coach had een leuk plan. Ze bedacht om een paar mensen te wisselen. Helaas pakte dit minder goed uit dan gehoopt. Na een paar zenuwslopende punten stond het 24-24. Na chaos en vermoeidheid bij 24-25 achterstand kwam er een wissel in. Jammer genoeg kon deze wissel ons niet meer redden en hebben we deze set met 26-24 verloren 

Terwijl wij met hangende schouders de 3de set in gingen wist onze goede coach ons er weer boven op te krijgen.  Door onze instelling een kwart slag te draaien en er echt weer voor te gaan hebben we deze set kunnen winnen met 14-25. 

De 4de set was niet heel anders dan de 3de set voor de stand geldt het zelfde.  Met goeie samenwerking , communicatie en kracht wisten wij de 4 punten binnen te halen.  Heb je zin in een zenuwslopende wedstrijd?  kom 22 februari om half 8 ons supporten in het mooien papendrecht. 

 

Houdoe en bedankt en we zien jullie de 22e.

Groene welpjes 

 

 

 

 

 

=====================================================================

Zaterdag 9 februari

Wedstrijd:  Volley2B H6 - Haaften Kwiek H3  (0-4)

Zaterdag 9 Februari, op deze stormachtige zaterdagmiddag trad La Squadra af naar het verre Bergschenhoek voor een wedstrijdje tegen de hekkensluiter Volley2B. Dit team staat al het hele seizoen onderaan en heeft precies één set gewonnen. De heenwedstrijd in eigen huis werd dan ook met 4-0 gewonnen. La Squadra kon dus met vertrouwen de wedstrijd in gaan. Jeroen was weer absent. Hij had teveel last van zijn knie. Een vervanger vinden was nog een heel karwei. Dit komt omdat veel teams van Haaften Kwiek geplaagd worden door blessures. Uiteindelijk na een zoektocht van vijf dagen vonden we een vervanger in de vorm van Johan van Horssen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er meteen een komisch tafereel toen bleek dat Johan te groot was voor alle shirts in de tas. Hij heeft zodoende in zijn eigen shirt moeten spelen. Dit mocht gelukkig van de tegenstander. Er kon niet zolang als gebruikelijk worden ingespeeld. Er werd namelijk een heel strak tijdschema aangehouden waar niet van mocht worden afgeweken. De wedstrijd begon dan ook strak om 2 uur.

In de eerste set zette La Squadra meteen de druk op de tegenstander. Johan stond als een koning te serveren en maakte meteen een mooie serie.  Ook de smashes van Gert-Jan gingen heerlijk het veld in en lieten de tegenstander machteloos. Het gat was redelijk snel geslagen en we leken eenvoudig richting setwinst te gaan. Aan het einde van de set liet de scheidsrechter zien dat een bril geen overbodige luxe voor hem is. Hij gaf twee duidelijke in-ballen allebei uit waardoor de tegenstander toch weer aan kon sluiten. Dit deerde La Squadra niet want we rechtten de rug en zorgen ervoor dat ze er niet meet langskonden!

Set 2 had ongeveer hetzelfde beeld als set 1. De set heeft wel een tijdje stilgelegen na een klein ongelukje in het veld aan de kant van La Squadra. Stef sloeg de bal niet in het veld bij de tegenstander maar via het net in het gezicht van Johan. Daarbij viel zijn bril af en liep Johan een hoofdwond op. Die wond moest eerst even gehecht worden en dat had, vanwege de slechte EHBO-voorzieningen, wat voeten in de aarde. Na deze onderbreking werd de wedstrijd voorgezet en kon La Squadra de set pakken!

In de derde set raakte La Squadra het een beetje kwijt en keek het tegen een achterstand aan. In de tweede helft sloeg de motor weer aan en knokte La Squadra zich terug. Richting het einde van de set gaf de scheidsrechter de tegenstander een derde time-out. Volgens ons zijn er twee mogelijke oorzaken:  De scheidsrechter kan niet tellen of heeft zijn licentie gekregen bij een pak boter. Na de eerdere incidenten vermoeden wij het laatste. Hoe het ook zij, het had niet veel zin want de set ging uiteindelijk eenvoudig naar La Squadra! 

De laatste set is een kort verhaal: die ging naar ons toe!

Hiermee is de eerste overwinning van 2019 een feit!!  

Na afloop konden we genieten van een overheerlijk bittergarnituurtje. We hadden hiervoor een bond gekregen. Die krijgt elk team dat in de sporthal van Bergschenhoek speelt. Dit was een toppertje waar we in Haaften nog een punt aan kunnen zuigen.

 

Tot slot willen we Johan nog even bedanken. Hij stond ondanks zijn wond heerlijk te spelen en vooral als een baas te serveren. Dankjewel Johan.

Komende Zaterdag, 16 Februari, speelt La Squadra de kelderkraker tegen SNA. Publiek is welkom!

La Squadra

----------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek N6 1 - City Bril N6 1   (2-3)

Het gebroken team van Haaften

Jens heeft een middenvoetsbeentje gebroken. Siem heeft een botje gebroken in zijn hand onder zijn duim. Beiden zijn dus weken uitgeschakeld. Deze zaterdag waren Boaz en Mathijs ook afwezig door andere bezigheden. Dan heb je nog maar drie spelers over: Thirsa, Joram en Jonas. Moet kunnen maar het zou fijn zijn als er nog een speler bij zou zijn. Onze coach John heeft via trainster Adrie gevraagd wie eventueel past in het team en toen is Dennis gevraagd om mee te doen. Dennis wilde graag dus het team was compleet.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen we van de ISO-Groep Printers-ICT-Telefonie uit Haaften/Veenendaal nieuwe wedstrijdshirts aangeboden. 

 

City Bril Krimpen had een grote afvaardiging bij zich en was op tijd aanwezig, dus de wedstrijd kon onder leiding van scheidsrechter Jan en teller Roy op tijd beginnen. De eerste set verliep moeizaam omdat we nog niet echt aan elkaar gewend waren en toch nog wat servicefouten maakten en dus deze verloren we met 14-25. De tweede set waren we goed op dreef en liep de stand op tot 21-14 en toen gingen we fouten maken waardoor City Bril weer terug kwam tot 21-21. We moesten aan de bak en het werd dus echt spannend. Deze set wonnen we uiteindelijk met 28-26.

Na wat team perikelen tegen elkaar uitgesproken te hebben begonnen we aan de derde set. Deze liep gesmeerd we werden enthousiaster en gingen vrolijker speler waardoor we deze set ook wonnen met 25-19. De vierde set was de tegenstaander alles aan gelegen om toch deze set te halen en die zetten er dus een tandje bij en dat resulteerde dat we met 10-25 verloren en toch nog een vijfde set moesten spelen. Deze set kregen we niet in onze vingers en dus verloren we hem met 4-15.

Helaas verloren maar toch nog wat punten gepakt en we staan momenteel dan ook op de derde plaats in de ranglijst.

Sponsor bedankt !

Dennis bedankt!

Jan bedankt !

Roy bedankt !

Publiek bedankt!

N.B. Wij zoeken nog steeds een trainer/-ster die ons op de dinsdagmiddag/-avond training wil geven!

Zegt het voort!

 

De mini's hebben een nieuwe sponsor:  ISO-Groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  Haaften Kwiek MA1 - Vridos MA1   (3-1)

Na de dikke overwinning van vorige week konden we vandaag weer aan de bak tegen de nummer 1: Vridos. De vorige wedstrijd tegen dit team hadden we jammer genoeg met 3-2 verloren en dat konden we vandaag zeker niet laten gebeuren. Wij stonden op de 2e plek, dus we verwachtten een wedstrijd vol spanning.

Vol energie en enthousiasme gingen we de wedstrijd in, wat resulteerde in een goed resultaat. We hadden de smaak goed te pakken en maakten veel punten. De eerste set hadden we gewonnen met 25-21. Gelukkig konden we dit enthousiasme volhouden in de tweede set. We speelden super goed en wonnen deze set met een dikke 25-11!!! Nu doorpakken en de winst binnen slepen.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan... We begonnen wat te rommelen en het werd steeds spannender. Bij een stand van 23-23 moesten we nog echt ons best doen om de volle 5 punten te kunnen pakken! Maar helaas, verloren met 25-23. Om de prognose toch nog waar te kunnen maken, moesten we de 4e set dus wel winnen. We gingen (nog steeds) vol enthousiasme en vertrouwen de volgende set in. Het begin verliep wat stroef, maar we kwamen al snel terug en pakten punt na punt. Vridos kwam toen echter ook weer redelijk op gang. Het zou toch niet zo zijn dat we wéer een 5e set moesten gaan spelen? Passen, een goeie setup en dan slaan met die bal! En ja hoor, ons harde werk is beloond. Gewonnen met 25-22!! 

Na deze mooie overwinning staan wij, de groene welpjes, bovenaan. Zelfs met nog een wedstrijd minder gespeeld! Hopelijk kunnen we dit vasthouden en doorknallen naar het kampioenschap. Volgende week spelen we uit tegen een nieuw team (Atak), dat wordt nog spannend dus...

Xoxo de groene welpjessss <3

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wedstrijd:  Next Volley Dordrecht H8 - Haaften Kwiek H2    (4-0)

Net als onze dames moesten wij naar Dordrecht. Onderweg stond er een flink windje, als dat maar geen voorbode van de kracht van Dordt was....

Vol goede moed beginnen we aan onze warming-up. Helaas was onze "beuker in het midden" (Otto) nog geblesseerd, maar gelukkig was Cor Wigmans bereid om mee te gaan, zodat we toch met z'n zevenen aan de strijd konden beginnen.

Al (heel) snel werd het duidelijk dat een zware middag zou worden. Met veel servicedruk en harde aanvallen werden we dusdanig onder druk gezet dat we niet in ons ritme en goede aanvalspatronen konden komen. De setstanden 25-14 en 25-16 spreken duidelijke taal.

In de 3e set leek het er even op dat we misschien toch voor een stuntje konden gaan, halverwege de set stonden we zelfs even 2 punten voor. Maar helaas konden we dit niet vasthouden en ging de set verloren met 25-19. Ook de 4e set vlogen de ballen om onze oren en gaf de stand aan (25-16) hoe de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd waren.

Na de wedstrijd was er even sprake van een teleurstelling, maar gelukkig hadden we het hoogtepunt van de dag nog niet gehad.....  Na afloop zouden we weer gaan eten in onze vertrouwde snackbar in Hardinxveld. Alles was weer vergeten en vergeven en hebben we gezellig en lekker gegeten (nét niet helemaal volgens de schijf van 5...…).

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 7 februari:

Wedstrijd:  Phoenix H1 - Haaften Kwiek H1  (3-1)

SLECHT BEGIN IS OOK 1 PUNT!
De streekderby staat garant voor een bloedstollende avond vol spanning. Een wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde Titanen! Aan elkaar gewaagd... tja de cijfers liegen er niet om: 1 wedstrijd voor Haaften, de rest voor Phoenix, maar dat zijn slechts details.
In de Griekse mythologie stonden de Titanen zelfs boven de goden. Dat belooft een spektakelstuk zo op een doordeweekse donderdagavond. Onze jongens moeten het vandaag doen zonder Robert en Arian. Laten we hopen dat in het verleden behaalde resultaten nu wel garant staan voor succes.

De eerste set gaat van start! Er wordt gevolleybald, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het heeft veel weg van een training waarbij de verplichte oefeningen worden afgewerkt. De mannen stralen weinig plezier, energie en bravoure uit. We zitten hier te kijken naar een wedstrijd zonder bezieling. Man, man man.... twee sets weg gegeven! Het duurt 2 volle sets voordat het waakvlammetje in de ogen oplaait tot een vuurzee zoals men die alleen in Scheveningen kent.

Eindelijk ze zijn los! Ze grijpen Phoenix bij de strot en nemen de leiding in de derde set. Waar in de eerste twee sets veelvuldig werd uit geslagen, hakken de mannen de ballen nu binnen. Aan de overkant zijn ze helemaal ontregeld, wat een genot om naar te kijken! Servicedruk, een strakke pass en knallende aanvallen! Daar heeft Phoenix geen antwoord op en de derde set wordt op overtuigende wijze binnen gehaald. Gaat het dan toch nog gebeuren?

De vierde set gaan de heren voor GOUD! Er wordt voor iedere bal gevochten. Bloed op de muur, is het devies. Aangemoedigd door D1 die speciaal zijn afgereisd naar Zaltbommel om de heren te supporter! Gelukkig krijgen ze in de derde en vierde set waar voor hun geld. En ja hoor de heren, onze jongens (nu weer wel hè), komen op voorsprong. Een vijfsetter in de maak. Maar dan een sterke servicebeurt van Bommel en er komt geen passend antwoord. Zo dichtbij maar toch ook zo ver weg. Dan twee punten voor het einde van de set ontstaat er een woordewisseling op het veld. De ego’s van Jurgen en zijn kornuit aan de overzijde zijn even te groot voor de hal van Phoenix. De beide teams manen hun ploeggenoten tot bedaren en de wedstrijd wordt uitgespeeld. Onze jongens verliezen de vierde set nipt. Geen heuse Titanenstrijd, maar de laatste sets maken dat we met een goed gevoel terug naar Haaften kunnen. De twee kemphanen pakken na de wedstrijd nog even door waren gebleven waren, het lijken wel voetballers! De boel wordt gesust en in de kantine is er dan toch verzoening onder het genot van een biertje. De vossen verliezen wel hun haren, maar...

Er wordt uiteraard afgesloten met het vertrouwde concept: bier en frikadellen!

Keep you posted!

XOXO superfan H1 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?