U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Facebookpagina Haaften kwiek


Zaterdag 20 april

Wedstrijd:  Haaften Kwiek H1  -  Fusion Rotterdam H3    (0-3)

Helaas...… onze Lange Mannen hebben het niet gered......

Ondanks een sterk slot in de competitie, kwam het er vandaag in de P/D wedstrijd tegen Fusion er niet uit. Dus tóch nog gedegradeerd naar de 2e klasse.

 

 Arian probeert met een goede service druk uit te oefenen op de verdediging van Fusion.

 

 

 

 

 

 

 William en Robert zijn de aanvallers.

 

 

 

 

 

 

 

Haaften Kwiek moet zijn meerdere erkennen en feliciteer Fusion met hun overwinning.

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 13 april

 KAMPIOENSWEDSTRIJD:    Vollido D2 - Haaften Kwiek D1   (0-4)

Er was eens…

Er was eens een zaterdag in april. Een zaterdag die voor de gemiddelde Nederlander niet al te bijzonder was. Het was geen bijzonder warme dag (eerder een beetje koud), het was geen Koningsdag, het was geen pasen… Toch was het een hele speciale zaterdag. Het was namelijk de zaterdag waarop de Haaftense trots verdedigd werd. De dag waarop de Groene Leeuwinnen kampioen zouden worden!

De hele week had in het teken gestaan van het aanstaande kampioenschap. Er waren kampioenshoodies besteld, er was een speciale afspeellijst aangemaakt, een kampioenslied geschreven en zelfs de overwinningsrun naar het publiek was geoefend. Niets meer dan Vollido en twee gewonnen sets stond nog tussen de Leeuwinnen en hun promotie in.

Hoewel er ontspannen naar het duel werd toegeleefd begon het bij binnenkomst in de Ridderhal van Hendrik Ido Ambacht toch wat te kriebelen. Dan maar een oppeppende speech van John en wat muziek in de kleedkamer. Volledig opgepompt betraden de Leeuwinnen de zaal… Om daar nog een half uur te moeten wachten tot de warming up kon beginnen. Een kleine onderbreking van ons ritme maar wel de kans om het kampioenslied nog een keer (of 25) door te nemen met elkaar en de in grote getale meegereisde supporters. Om 15.30 konden we dan eindelijk de wei in. Fel inspelen was de opdracht, een opdracht die met verve vervuld werd. Laat die wedstrijd maar beginnen scheids, wij zijn er klaar voor!

De eerste set begint lastig. Vollido geeft direct volop servicedruk en de pass kan niet goed naar Anne gebracht worden. De passes die wel goed aankomen kunnen door de aanval niet goed verwerkt worden waardoor Vollido eenvoudig kan verdedigen en uitlopen. Wat gebeurt hier? Wordt de spanning ons dan toch te veel? In de time outs pept John ons op en geeft aanwijzingen; verder naar achter verdedigen op die harde service, rustig blijven, je comfortabele aanvalsslag opzoeken en niet te lief zijn. Het kost even maar uiteindelijk komt de groen-zwarte diesel op gang met een eindsprint onder aanvoering van de sterk serverende Simone. De eerste set is binnen, 23-25!

Halverwege onze opdracht, op naar set 2. De servicedruk vanuit Vollido blijft hoog, de dames serveren met kracht en topspin maar de Leeuwinnen krijgen deze steeds beter onder controle. Het setverloop gaat gelijk op, met sterke aanvallen en verdedigende acties aan beide kanten. Opeens is daar het setpoint voor de Haaftense trots. Het eerste setpoint gaat verloren, dan de 2e kans maar pakken. De bal wordt in het spel gebracht door Vollido. Rustig blijven nu, pak op die bal en breng de servicepass naar Anne. Anne geeft een dijk van een setup op Linda en….. Die mept de bal zo over de dia in de verre hoek! KAMPIOEN!!!!!!!! Dit moment moet even gevierd worden met elkaar en met de supporters. Daar schalt het kampioenslied door de Ridderhal;

“De dames van Haaften die winnen
Geen wedstrijd die is ze te zwaar
Kijk ze daar staan die leeuwinnen
Dat hebben ze goed voor elkaar”

Omdat een echte kampioen geen genoegen neemt met het minimale zetten de Leeuwinnen aan om ook de 3e en 4e set binnen te slepen. De wedstrijd blijft gelijk op gaan maar wij laten dit niet meer lopen. Met een 18-25 en een 21-25 wordt de 0-4 winst veiliggesteld. Een uur later hebben we bloemen, de hoodie aan ons lijf en heel veel felicitaties in onze zak. Snel terug naar Haaften waar de fotograaf van de Gelderlander en patat op ons wachten. Na een klein feestje op de tribunes van de Burcht gaat een deel van de Leeuwinnen het Gorcumse nachtleven in om het kampioensfeest met de voetjes van de vloer af te sluiten.

De eindeloze inzet, vertrouwen en overtuiging van de speelsters, trainer, supporters en natuurlijk de vereniging hebben dit kampioensschap mogelijk gemaakt. Dank aan jullie allen hiervoor! Graag zien we jullie weer terug in de Burcht als wij de 1e klasse onveilig gaan maken. Een fijne zomerperiode gewenst en tot volgend seizoen!

xXx van de Groene Leeuwinnen

 

 Een prachtige middenaanval van Simone, kijk haar eens vliegen!!

 

 

 

 

 

 

 Suus slaat met een hele mooie klap het winnende punt binnen!!

 

 

 

 

 

 

 En dan....., dan is het FEEST!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Robert Koeman feliciteert de winnende coach John Kemp met dit fantastische resultaat.

Gelijk in het 1e jaar heeft hij onze Groene Leeuwinnen kampioen gemaakt, een prachtige prestatie!!!

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:   Haaften Kwiek MA1 - Atak'55 MA1   (3-1)

Zaterdag 13 april, de dag waarop wij ein-de-lijk kampioen zouden kunnen worden. Het doel was om minimaal 2 sets te pakken, zodat we het kampioenschap binnen konden halen ongeacht wat WHV zou doen. Er was veel reclame gemaakt door alle meiden zodat we dit feestje konden vieren met een volle tribune. En dat was gelukt! De hele tribune zat bomvol, waardoor wij met nog meer enthousiasme het veld in gingen. De zaal was versierd met een mooi spandoek (shoutout naar de one and only Gerrie) en slingers met balonnen. Het kon niet anders dan dat het een feestje zou gaan worden.

De wedstrijd begon erg soepel. Atak leek ons kampioenschap niet in de weg te gaan staan. Met een eindstand van 25-8 in de eerste set konden we het kampioenslied al bijna horen. Maar toen.... We kakten helemaal in in de tweede set. Misschien was het gemakzucht? In ieder kwamen we aardig wat punten achter te staan. Toch bleven we strijden en wisten we de achterstand terug te werken naar een gelijkstand. Het publiek kreeg in ieder geval waar voor zijn geld. 23-23, nu doorzetten! En ja hooor, de set werd binnen gehaald met 25-23! KAMPIOENENNNNN!!!!!! Het dak ging eraf in de burcht olv het dj-koppel An en Lin. Er werd gehuild, gelachen en gegild.

Maarja, dan moet je nog 2 sets spelen. Ondanks alle vreugde moesten we weer even rustig worden en de wedstrijd als echte kampioenen afsluiten met een 4-0 eindstand. Helaas lukte dit niet. De derde set verloren we met 25-27, ook al hadden we nog een setpunt gehad. Tja wat zullen we zeggen... Laten we de kampioensvreugde er de schuld van geven :) De meiden van Atak (en de coach) werden ook wel wat fanatieker, zeker de middenspeler die iedereen een gehoorbeschadiging heeft gegeven met haar gejuich. Noujaa ieder zijn eigen manier zullen we zeggen... In de vierde set was iedereen weer rustig en gelukkig konden we deze set daarom rustig uitspelen met een 25-13 eindstand. De winst, en het kampioenschap, waren ein-de-lijk binnen! Het feestje werd afgesloten met partypoppers, kampioensshirtjes, rozen, een champagnedouche en heeel veel knuffels en foto’s. We hielden deze sfeer natuurlijk nog even vast, om het later op de avond nog te vieren met de dames (die natuurlijk in precies hetzelfde schuitje zaten met een kampioenschap na 2 sets). Wat een TOPdag was het weer voor Haaften Kwiek. Wij genieten in ieder geval nog even door. Binnen een paar dagen zullen wij ook te vinden zijn in de krant. #yeah

Kusjes de kampioentjessss <3

 


---------------------------------------------------------------------------------------------

Jola Olympus H2 - Haaften Kwiek H1   (1-3)

WIJ ZIJN HAAFTEN KWIEK, JALALALA....
 
Het is alweer wedstrijd nummer 22 en gelijk ook de laatste wedstrijd van de competitie. Terugkijkend op het seizoen hebben de heren een mooi gemiddelde gehaald van 1,1 punt per wedstrijd. Gezien het blessureleed van het team het hoogst haalbare resultaat, maar is het genoeg om te kunnen handhaven in de 1e klasse? Afgelopen donderdag heeft Spirit precies 0 punten gepakt tegen Sliedrecht en staan zij slechts twee punten boven Haaften. De mannen hebben afgelopen week tegen Apollo aangetoond zich op het juiste moment weer herpakt te hebben en lieten uitstekend volleybal zien. Als onze jongens dit vanavond nog een keer kunnen laten zien dan moet het helemaal goed komen. 
 
Het is dan eindelijk zover, de apotheose van het seizoen is daar. En wat schetst mijn verbazing, heren 1 is voor het eerst dit seizoen COMPLEET! Een 11 koppen tellend team verschijnt ten tonele. De tegenstander is ook zichtbaar onder de indruk. We vangen kreten op als: "Ze komen met een heel peloton!" en "Wat hebben die jongens gegeten sinds de vorige wedstrijd?". Jola maak je borst maar nat want hier staat in potentie een divisieteam. Dat is alleen niet te zien aan de manier waarop de mannen staan in te slaan. Er wordt nog niet echt lekker gebeukt. Hier en daar wordt er wel een aardig balletje geraakt, maar het is nog niet wat we gewend zijn van ze. Misschien is dit een onderdeel van de tactiek, Jola in slaap sussen om ze vervolgens te overrompelen. 
 
De eerste set gaat van start met Leen, Mart, Dennis, William, Arian en Ruben. Er is zichtbaar gekozen voor veel lengte in de ploeg. En we gaan van start, ook hier lijken de heren te kiezen voor de tactiek van het in slaap sussen van de tegenstander. Dan moet je hier zelf natuurlijk niet in mee gaan. Het Haaften Syndroom slaat toch weer toe, wat gematigd wordt er gespeeld tot een punt of 10. Maar dan worden ze wakker, je ziet het gebeuren. Er gaat een bus met olie op het waakvlammetje en het heilig vuur begint te branden. Op dat moment kijken de heren al wel tegen een achterstand van 7 punten aan. Het gat wordt verkleind tot 3 punten, maar het is te laat voor de eerste set, Jola loopt weer iets uit en de set eindigt in 25-20. Ok, het in slaap sussen heeft niet gewerkt dus nu kan de beuk erin!
 
En dat gebeurt dan ook in de tweede set. De strijdlust spat er vanaf, er wordt gevochten, geschreeuwd en zelfs gebruld! De mannen peppen elkaar op en zetten Jola onder druk. Ook op de bank gaat het helemaal los. Haaften Kwiek is on fire! Arian is weer terug op zijn oude vertrouwde plek op het midden en ontregeld hiermee de tegenstander. Ze kiezen er duidelijk voor om beide middenmannen van Haaften vast te zetten wat Ruben op de buiten ruimte geeft om de ballen binnen te timmeren en dat doet hij dan ook! De service laat nog wat te wensen over aan de kant van Haaften maar dat wordt gecompenseerd met sterke aanvallen en een goede blokkering. 22-25, nog 2 sets te gaan en de buit is binnen. 
 
De derde set is een kopie van de tweede set, maar het vertrouwen binnen het team spat er vanaf! Je ziet het gebeuren, dit kan niet meer mis gaan. Een sterk passende Jurgen zorgt ervoor dat Leen de middenmannen goed kan bedienen en die slaan dwars door het (driemans)blok! heen. Ja dan wordt je ook weleens een keer afgeblokt, he Arian. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook het Multitalent Jasper laat zichzelf weer van zijn beste kant zien, daar waar hij vorige week wat uit vorm was, is hij weer helemaal terug. Vandaag verheft hij de pancake tot een ware kunst, de ene nog mooier dan de andere. Een goede keuze in de verdeling zorgt voor een gedemoraliseerd Jola. De bank doet hier nog een schepje bovenop en helpen nummer 12 (hoofdaanvaller) uit de wedstrijd met verbaal geweld. Dat kun je de mannen ook wel toe vertrouwen. Jola kijkt, probeert en faalt. 23-25 en nu nog maar 1 set en die telt dubbel. 
 
De vierde set kiest Jola nog een keer voor de sterkste opstelling. Ze willen het onze jongens niet cadeau geven. Helaas voor Jola, maar Haaften is ontketend. Er is geen twijfel meer over mogelijk, dat wordt P/D spelen volgende week. De mannen gaan voluit, alles valt hier op zijn plaats. Jola weert zich nog aardig maar kan de mannen niet tot stoppen brengen. Wat een lekker potje volleybal, hier kom je voor naar Made. 19-25! WIJ ZIJN HAAFTEN KWIEK, HAAFTEN KWIEK JALALALALA.... Wat een lekker teampie is het toch!
 
Hierdoor ontlopen de mannen directe degradatie en gaat er op 20 april P/D gespeeld worden. In de kantine is er reden voor een feestje. Bier en uiteraard frikadellen! Er wordt nog lekker nagepraat over de wedstrijd en na zo'n pot dan heb je natuurlijk berenhonger gekregen en wat is dan beter dan een lekker broodje Shoarma en Durum Doner. De bekroning op een avond hard werken. 
 
Keep you posted! 
 
XOXO superfan H1

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd:  WHV HS 3 – Haaften Kwiek HS3   (3-2

 

Zaterdag 13 April, op deze mooie zaterdagmiddag waarop onze meisjes A en Dames 1 hun kampioenschappen vierden reisde La Squadra af naar het nabijgelegen Asperen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Omdat het de laatste was reisden alle geblesseerden mee en moedigden zij hun team aan. La Squadra werd vandaag versterkt door Thomas, Rik en Marijn van Jongens A en door Otto van Heren 2. Arnout keerde vandaag weer terug van zijn blessure.

De heenwedstrijd in de burcht was voor La Squadra een totale nachtmerrie waarin het volledig werd weggespeeld. Op verzoek van La Squadra begon de wedstrijd iets later. Dit had als voordeel dat de jongens van Jongens A mee konden. Zij moesten immers eerder op de dag zelf ook nog spelen.

In de eerste set liet La Squadra meteen zien dat het niet van plan was om weer een pak op de donder te krijgen. Het speelde sterk, bleef lang bij maar moest op het einde toch buigen voor WHV…

Het verlies van set 1 deerde La Squadra absoluut niet. In de tweede set kwam de beer los in La Squadra. Het speelde ijzer sterk en de smashes van Gert-Jan gingen allemaal loeihard in en Libero Harm wist achterin een paar heerlijke reddingen te maken. WHV wist even niet waar ze het moesten zoeken en had bij tijd en wijlen helemaal geen antwoord op het geweld van La Squadra. Er was aan het einde van de set nog even de angst dat de ziekte van La Squadra weer op zou gaan spelen maar dat gebeurde gelukkig niet. La Squadra won de set dan ook volkomen verdiend met 25-20!! 

In de derde set ging La Squadra gewoon door waar het in de tweede set gebleven was. La Squadra ging gewoon door met beuken en opnieuw moest WHV het antwoord schuldig blijven! La Squadra kon goed doordrukken en ook nu kon de ziekte van La Squadra geen problemen veroorzaken. La Squadra pakte set terecht met 25-18!!!

In de vierde set raakte La Squadra de schwung een beetje kwijt. Dit kwam mede doordat WHV in een flow terecht kwam en de zaken goed op orde had. La Squadra kon wel bijblijven maar kon de hegemonie van WHV in deze set niet doorbreken. WHV won met 25-16…

Het werd dus 2-2 in sets en dat betekende verlenging. 

Het was WHV dat goed begon en meteen een ruime voorsprong pakte. Het hield de voorsprong vast en kwam uiteindelijk op 14-7 en dus matchpoint. La Squadra spartelde nog wat tegen en kon nog terug komen tot 14 – 10 maar daar bleef het bij. WHV won de set en daarmee ook deze enerverende wedstrijd met 3-2….

Na afloop deden sommigen van ons er wel heel lang over om te douchen. Meiden waren er niets bij!

Na deze veel te lange douche sessie weken we uit naar het nabije Leerdam om daar met zijn allen wat te eten bij de lokale snackbar. Daar overigens nog wel het een en ander mis. Zo deed de pinautomaat het niet, wisten de werknemers niet wat ze deden en had Aria een broodje besteld dat niet meer geserveerd kon worden. Afijn, volgende keer gaan we naar een ander snackbar.

We willen ten slotte Jongens A en Heren 2 bedanken voor hun steun die ze ons in het afgelopen seizoen hebben gegeven. Zonder jullie hadden we dit seizoen niet kunnen volbrengen!

Ook willen we onze fans bedanken die ons dit seizoen zo goed hebben aangemoedigd.

 

Bedankt en tot volgend seizoen,

La Squadra!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Wedstrijd:  Haaften Kwiek H2 -  WHV H4    (4-0)

Laatste wedstrijd...…

Het is zaterdag 6 april en dán al onze laatste wedstrijd van het seizoen, een seizoen waarin we toch al niet zoveel hebben gespeeld aangezien we dit jaar een kleine poule hadden van maar 9 teams. Deze laatste wedstrijd beloofde op voorhand al een hele mooie te worden, thuis tegen WHV. Dat zijn vaak van die 3-2 wedstrijden, de ene keer winnen wij net, de andere keer wint WHV. Het zijn ook altijd leuke en spannende potjes omdat er altijd toch een sportieve rivaliteit is maar ook omdat WHV H4 een sportief team is.

De vorige wedstrijd tegen WHV uit verloren we nog, dus nu wilden we toch wel even iets rechtzetten! En dus vlogen we uit de startblokken in de 1e set. De pass was heel erg goed waardoor de spelverdelers onze aanvallers op hun wenken konden bedienen. Ik weet niet wat die ´s morgens hadden gegeten of gedaan, maar die knalden er werkelijk op los! In een mum van tijd was de 1e set gewonnen met maar liefst 25-14.

Voor het begin van de 2e set zei WHV tegen ons, we gaan het deze set heel anders aanpakken en daar leek het ook even op, want ze begonnen heel voortvarend en wij zaten blijkbaar nog even na te genieten van de mooie 1e set. Ineens was het 4-0 voor hun. Maar...… ik kan jullie geruststellen, het was niet meer dan een stuiptrekking. Al snel stelden we orde op zaken en werd ook de 2e set met duidelijke cijfers  (25-15) gewonnen.

 Ook de 3e set trokken we deze goede lijn door en ook die werd met 25-15 heel duidelijk gewonnen.

En ja, als je dan al met 3-0 voor staat, dan wil je ook de volle 5 punten halen. We bleven geconcentreerd spelen en de ene mooie aanval na de andere vloog over het veld. En toen stond het 24-11, WHV was aan serve, Robert en ik stonden mid-mid en hij gaf aan dat hij me de laatste bal gunde in m'n laatste wedstrijd. Ik dacht nog, ik ga geen prikbal geven maar gewoon alles of niets en slaan!!!! Helaas werd hij keihard afgeblokt. Dus de volgende bal werd maar aan een echte aanvaller gegeven en toen was het wél gelijk raak. Het was een waardige afsluiter van een mooi seizoen waarin we op de 6e plaats eindigden, zo'n beetje "the best of the rest". TOP mannen!!!!

Tot slot wilde ik graag nog even speciaal Aria bedanken, onze geweldige coach die elke thuiswedstrijd voor ons klaar stond, ten eerste om te zorgen dat onze boordjes goed zaten..... maar vooral om ons tactische aanwijzingen te geven. Aria:  super bedankt, je bent een KANJER!!!!

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?